Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-12-2009 | Article Rating | (0) reacties

Educa Online Berlin 2009 van start

Dat was mijn ervaring in voorgaande versies van deze conferentie, die uitgegroeid is tot de grootste in Europa.  Deze keer meer dan 2000 deelnemers en een plek waar bedrijven (36%), onderwijs (45%) en overheid (15%) elkaar tegenkomen. Om een indruk te krijgen van de immense hoeveelheid workshops, sessies, forums en discussies, ga naar www.online-educa.com. voor het complete programma.

 

Deze aflevering van EOB is gewijd aan de toekomst van e-learning en de e-leerders. Gaan ze nog naar het lokaal, zitten ze straks alleen nog maar thuis achter hun beeldscherm, zijn ze onderweg en praktiseren ‘instant learning’, net als hun leergenoten op de bedrijfswerkvloer? Welke invloed heeft de financiële crisis op e-learning, welke kansen zijn er? De gevaren van het ‘Social Web’ en de mogelijkheden, games en informeel leren, de stuiptrekkingen van het boek. Dat smaakt naar meer.

 

De komende twee dagen nieuws van de conferentievloer. Morgenochtend beginnen we met Lord Puttnam, de baas van de Britse Open Universiteit, maar beter bekend als filmproducent van onder meer The Killing Fields, The Mission, e.a. Vrijwel alle andere key notes komen eveneens uit de UK, dus wat doen wij fout of laten we het gewoon aan de Anglo’s over om te bedenken hoe de 'e-wereld van morgen' er uit gaat zien? 

 

Pieter de Vries

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.