Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 24-11-2009 | Article Rating | (0) reacties

Patiëntveiligheid borgen met e-learning

Tijdens de Week van de Patiëntveiligheid introduceren vier grote ziekenhuizen samen met The Competence Group de online opleiding ‘Awareness Patiëntveiligheid’. De ziekenhuizen zullen deze patiëntveiligheid opleiding direct via de eigen e-learning portalen aan al hun medewerkers aanbieden. “Patiëntveiligheid heeft alles te maken met bewustwording”, vertelt Edward Pison, business consultant bij The Competence Group. “Onze e-learning module ‘Awareness Patiëntveiligheid’  is dan ook ontwikkeld voor een brede groep zorgprofessionals binnen de Nederlandse ziekenhuizen, van laboranten tot verpleegkundigen, van assistentes tot zorgdirectie”.

Week van de Patiëntveiligheid

Edward Pison vertelt: “Ziekenhuizen hebben de afgelopen jaren bijzonder veel aandacht besteed aan het thema patiëntveiligheid. Inmiddels zien wij de ontwikkeling dat ziekenhuizen hard op weg zijn naar een ‘veiligheidscultuur’. Een cultuur waarin medewerkers zich continu kunnen verbeteren. Onze e-learning modules sluiten hierop naadloos aan. Iedere medewerker van het ziekenhuis kan via internet inloggen en stap voor stap de speciaal voor hem relevante kennis opdoen, uitbreiden en toetsen. 24 uur per dag, waar hij of zij maar wil”.

Veiligheidstrainingen
De Week van de Patiëntveiligheid start aanstaande maandag en eindigt op vrijdag 27 november. Het programma bestaat uit plenaire en workshopsessies op diverse zorglocaties in heel Nederland. De Awareness module wordt gepresenteerd in het Erasmus MC in Rotterdam, het Flevoziekenhuis in Almere, het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het VUmc in Amsterdam. “Naast deze veiligheidsmodule worden momenteel de modules FMEA en PRISMA ontwikkeld en bieden wij ook een aantal andere opleidingen op het gebied van veiligheid. Denk hierbij aan Omgaan met Medische Apparatuur, Rekenen en Voorbehouden Handelingen,” besluit Edward.

 

Meer informatie

The Competence Group, Afdeling Marketing en Communicatie. Bel (030) 256 56 25 of stuur een e-mail naar communicatie@competence.biz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Competence Group
The Competence Group (TCG) verhoogt het rendement van organisaties. Wij doen dat met hoogwaardige en complete oplossingen op het gebied e-learning, process software en learning management systemen (LMS). Onze oplossingen zijn afgestemd op de dagelijkse praktijk van organisaties en haar individuele medewerkers. Inmiddels maken meer dan 100.000 professionals uit verschillende branches enthousiast, meetbaar en succesvol gebruik van de oplossingen van TCG.

TCG: mensen beter leren werken!


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.