Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-11-2009 | Article Rating | (0) reacties

Open Source Universiteit in januari van start

De Free Technology Academy (FTA) geeft vanaf januari mastercursussen over vrije software. Doel is om iets doen aan het kennistekort over open source bij veel ict’ers, beleidsmakers en docenten.

De FTA is een initiatief van de Open Universiteit Nederland, de Open Universiteit van Catalonië en het Free Knowledge Institute in Amsterdam. Het aangeboden lesprogramma is tot stand gekomen met financiële steun van de Europese Commissie.

De FTA biedt in januari twee modules aan. De eerste gaat over het concept van vrije software en standaarden, de tweede over GNU/Linux-systemen. Later komen daar komen daar modules bij over applicatieontwikkeling, verdienmodellen, softwareontwikkeling, juridische aspecten van de informatiesamenleving en netwerktechnologie. 

Het volgen van een module kost 380 euro. Vroege aanmelders krijgen korting. Het cursusmateriaal is via de website van de FTA ook vrij toegankelijk.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.