Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-11-2009 | Article Rating | (0) reacties

e-Learning for kids helpt kinderen

20 november; Dag van de rechten van het kind: Recht op onderwijs

“e-Learning for kids” helpt kinderen in ontwikkelingslanden met gratis online onderwijs!


 

De wereldwijde non-profit stichting “e-Learning for kids” bereikt in 2009 al meer dan 1,5 miljoen kinderen in 192 landen met 175 cursussen.

Verplicht en toegankelijk basisonderwijs is een belangrijk middel in de strijd tegen kinderarbeid. Het geeft kinderen de kans om zich verder te ontwikkelen waardoor hun kansen in het leven toenemen. Een belangrijk Milleniumdoel is de zorg dat in 2015 alle kinderen overal ter wereld basisonderwijs kunnen volgen. 20 november as is het de dag van “De rechten van het kind”, ook hier wordt het recht op onderwijs voor kinderen benadrukt.

De stichting “e-Learning for Kids” (EFK) ondersteunt dit doel van harte en biedt al vele kinderen in achtergestelde gebieden gratis online onderwijs aan. In 2009 heeft EFK al meer dan 1,5 miljoen kinderen in 192 landen bereikt die 5 miljoen cursussen hebben gevolgd. Dat is een mooie stap in de goede richting, maar de ambities liggen veel hoger!

Actie

Op 20 november as. biedt EFK in Nederland de ambassadeurs van diverse landen een pakket aan met daarbij een verzoek voor een afspraak met de minister van onderwijs in het desbetreffende land.

Nick van Dam, oprichter en voorzitter van de stichting “we bereiken al veel kinderen met ons onderwijs in vele landen, maar dat kunnen nog veel meer kinderen worden. De ambassadeurs kunnen ons op weg helpen met de juiste contacten in hun land”, aldus een bevlogen van Dam.

Wat biedt EFK?

EFK is opgericht in 2004 met een klein vrijwilligersnetwerk, een virtueel team van onderwijs deskundigen en ondernemers, een 10- tal cursussen en een paar honderd online gebruikers in scholen in Ghana en buurtcentra in India. De EFK cursussen, medeontwikkeld door e-learning deskundigen en toegewijde onderwijsspecialisten, bieden onderwijspakketten voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, op het gebied van rekenen, lezen, computervaardigheden, talen, gezondheid, en natuurkunde. Nu zijn er in 2009 175 cursussen beschikbaar in de Engelse taal en meerdere cursussen zijn ook beschikbaar in Frans, Spaans en Portugees. Op dit moment hebben in 2009 al 1,5 miljoen kinderen in 192 landen al 5 miljoen cursussen gevolgd. 

Doel

Dr. Nick van Dam, Global Director learning, e-Learning Solutions and Technologies voor Deloitte Touche Tohmatsu richtte in 2004 e Learning for Kids op. “In deze tijd van online en internet is ons doel om 3 miljoen kinderen te bereiken op 20 november 2010, en 20 miljoen in 2015, ambitieus maar zeker niet onhaalbaar. We hebben al veel kinderen bereikt door steun van trouwe donateurs. Maar deze groeiambitie vraagt om nog meer bedrijven of particuliere donateurs die samen met ons dit doel willen bereiken. Dat zou geweldig zijn”, zegt de enthousiaste voorzitter van EFK.

Kijk voor meer informatie, doneer of word vrijwilliger.

Bezoek hiervoor http://www.e-learningforkids.nl
 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.