Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Stoas Learning BV | 22-10-2009 | Article Rating | (0) reacties

Met z'n allen tegelijk bij de VU met QMP en Stoas Learning

Met z'n allen tegelijk bij de VU met QMP en Stoas Learning

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft begin september al haar 4800 eerstejaarsstudenten getoetst op Nederlandse taalvaardigheid. Hoe? Met Questionmark To Go!

Organisatie
In een zaal met 250 laptops werden twee weken lang in drie sessies per dag alle studenten getoetst. Dat vraagt natuurlijk om flink wat inhoudelijke, technische en logistieke organisatie. Het Taalcentrum-VU heeft bewezen dit te kunnen. Zij dragen zorg voor de ontwikkeling van de toets, organiseren de afname en tot slot de resultaatverwerking. Eline van Straalen, projectleider Taalbeleid bij het Taalcentrum-VU, zegt daar het volgende over: "Wij zijn voorloper in Nederland op deze grootschalige digitale toetsingsmethode ook door Questionmark Perception".

Samenwerking VU en Stoas Learning
Door hun goede samenwerking met de mensen van het VU Onderwijscentrum, die op hun beurt weer in nauw contact staan met de mensen van Stoas Learning, is alle kennis bij elkaar. Rob van Leeuwen, "adviseur ICT en onderwijs", van het VU Onderwijscentrum merkt hierover op: "Als ik Stoas Learning bel met een vraag, krijg ik altijd meteen antwoord. Ze weten waar ze het over hebben.".

Impressie op film
Stoas ging op bezoek en zag met eigen ogen hoe dit leidt tot een gestroomlijnd geheel. Een prachtig voorbeeld van hoe Questionmark garant staat voor grootschalige toetsing! Klik hier of op het plaatje hieronder voor het YouTube filmpje.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.