Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-10-2009 | Article Rating | (0) reacties

Onderwijsinstellingen positief over mobile learning

Mobile learning heeft veel potentie, maar educatieve gebruikers en de aanbieders van mobiele content en dragers moeten in de komende jaren nog naar elkaar toe groeien.

Dat is één van de conclusies van de eerste mobile learning pilots die zijn uitgevoerd binnen het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma. Hierbij kregen zes scholen en onderwijsinstellingen een bijdrage om door middel van exploratief onderzoek ervaring op te doen met mobiele technologie in leerprocessen.

Uitkomsten

De deelnemende onderwijsinstellingen zijn positief over de mogelijkheden van mobile learning en zien het als een interessante aanvulling voor het huidige onderwijs. Echter, interessante technologie als netbooks en e-readers zijn nog niet uitontwikkeld en ook de educatieve leermiddelen en applicaties voor mobiele dragers zijn nog in onvoldoende mate beschikbaar.

"We hebben ontdekt dat de techniek vaak te veel mogelijkheden heeft. Zonder een goede didactische structuur worden niet de juiste leereffecten bereikt", zegt Kirsten Veelo, Community Manager van SURFnet.

Volgens Bert Lohman, projectmanager bij Kennisnet, is het is van groot belang om de mobiele technologie af te stemmen met de onderwijsprocessen, het personeel en de bestaande ICT technologie van een school. "Goede afstemming maakt succesvolle educatieve toepassing van mobiele technologie in het onderwijs kansrijker."
Alle ervaringen en resultaten van de pilots zijn nu online beschikbaar.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.