Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-09-2009 | Article Rating | (0) reacties

Mini-symposium over jongeren en gamen

Woensdag 21 oktober 2009 staat bij Fontys Hogescholen Verpleegkunde in Eindhoven het minisymposium ‘It’s all in the games’ op het programma.

Tijdens het symposium gaan deskundigen in op de risico's en mogelijkheden van gamen. Herm Kisjes en Erno Mijland presenteren er hun nieuwe boek It’s all in the games. Deelnemers ontvangen een exemplaar.

Het symposium is bedoeld voor (professionele) opvoeders, hulpverleners en docenten/begeleiders die in aanraking komen met gamende jongeren en die zich willen verdiepen in de mogelijkheden om deze jongeren beter te begeleiden.

Bijna alle jongeren spelen games, samen of alleen, online en offline, even tussendoor of uren aan een stuk, ter lering of voor vermaak... Over de impact van games op jongeren wordt veel gezegd en geschreven, deels op basis van onderzoek, deels op basis van overtuigingen, deels op basis van al dan niet gezond verstand. Er klinken waarschuwende woorden: games zouden verslavend zijn, kinderen gewelddadig of neerslachtig maken en ze in een sociaal isolement brengen. Maar games worden ook bejubeld als het ultieme leermiddel en een ideale vorm van ontspanning. Maar hoe zit het nu echt? En wat kun je als begeleider en opvoeder doen om jongeren zodanig te begeleiden dat ze op een gezonde manier met gamen omgaan? Deze vragen komen op 21 oktober aan de orde.

Bron/meer informatie: It’s all in the game


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.