Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-09-2009 | Article Rating | (0) reacties

Onderzoek naar webplatform voor kinderen met cognitief talent

ISM InBrain gaat voor de Stichting Kennisnet in Zoetermeer een concept ontwikkelen voor een online samenwerkingsomgeving voor cognitief getalenteerde kinderen.

“De vraag vanuit Kennisnet was een innovatief concept te ontwikkelen om een online onderzoeks- en samenwerkingsomgeving te realiseren”, legt Hans Kövi van ISM InBrain uit. Op dit moment is dat vooral conceptvorming, waarbij elk geselecteerd bedrijf een concept in de vorm van een script en/of beschrijving samen met een grafisch ontwerp realiseert.

Kennisnet voert zo een studie uit naar de opzet van een online onderzoeksomgeving waar het mogelijk is over grenzen van de basisschool samenwerkend te leren. “De verschillende concepten worden beoordeeld door experts uit het onderwijsveld. Daarnaast vragen we ook de gebruiksexperts, namelijk de leerlingen, er met hun eigen blik naar te kijken. Op basis van deze bevindingen wordt een van de concepten verder uitgewerkt, waarbij overigens de conceptfase niet wordt verlaten”, vervolgt Kövi zijn uitleg.

Kenniswereld

ISM InBrain is op het plan gaan broeden en gekomen met het concept KennisWereld. “Het idee hierachter is dat de kinderen over een wereldkaart reizen van opdracht naar opdracht”, legt Kövi uit. “Daarbij gaan ze van locatie naar locatie en doen al spelende hun kennis op. De uiteindelijke onderzoeksomgeving stimuleert basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 zelf leervragen te formuleren, op onderzoek uit te gaan en samenwerking te zoeken met andere KennisWereld-reizigers.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.