Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-09-2009 | Article Rating | (0) reacties

Creatieve milieulessen nu ook online beschikbaar

Vanaf vandaag is JMA@ school, het onderwijsnetwerk van Jongeren Milieu Actief (JMA) in zijn geheel digitaal beschikbaar.

JMA@ school biedt docenten, scholieren en MBO’ers online kant-en-klare pakketten over onderwerpen als klimaatverandering, voedsel en kleding. JMA@ school springt ook in op de actualiteit; zo is er onder meer een les ontwikkeld over de VN-klimaatconferentie die eind dit jaar in Kopenhagen plaats heeft.

Het lesmateriaal is gevarieerd en stimuleert interactie. Zo kunnen jongeren in debatsessies ondervinden hoe het is om met elkaar te discussiëren. Ook is er een opdracht waarin ze moeten aangeven hoe zij de wereld in 2050 zien, waarbij ze hun creativiteit de vrij loop kunnen laten. Ter inspiratie wordt Speechless gebruikt, een stripboek zonder woorden, getekend door de kunstenaar Polyp.

JMA@ school is het onderwijsnetwerk van Jongeren Milieu Actief met als doel de aandacht voor milieu en duurzaamheid op het voortgezet onderwijs en MBO’s te vergroten. Door middel van gastlessen, projecten, opdrachten en filmpjes worden jongeren betrokken bij deze onderwerpen en ontdekken zij wat zij kunnen doen om bij te dragen aan een beter milieu.

www.jma.org/jma-at-school


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.