Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-09-2009 | Article Rating | (1) reacties

Geen lager btw-tarief voor e-books

Voor het downloaden van e-books blijft het btw-tarief van 19 procent gelden. Fysieke dragers van digitale boeken, zoals cd-roms en usb-sticks, vallen binnenkort wel onder het btw-tarief van 6 procent.

Dat blijkt uit het Belastingplan 2010. Eerder gingen geruchten dat het lage tarief ook zou gaan gelden voor e-books.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën verklaarde vandaag tegenover Webwereld dat Europese regelgeving een uniform tarief in de weg staat. ""Als een bestand wordt gedownload, wordt het beschouwd als een elektronische dienst. Als je het op cd-rom koopt, dan is het een levering van een goed. Europa maakt daar onderscheid in", aldus de woordvoerder van Financiën. "Dit komt omdat bij downloads de 'plaats van levering' niet kan worden vastgesteld."

Bron/meer informatie: Webwereld


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Frans Maassen (EducatieNET)
Van Frans Maassen (EducatieNET) | 17-09-2009
Doe er je voordeel mee (ik heb het al uitgezocht): het lagere BTW tarief van 6% geldt ook niet voor E-learning. Helaas... vriendelijke groet, Frans Maassen
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.