Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-09-2009 | Article Rating | (0) reacties

Gratis cursus onderwijs en ICT

Voor docenten, managers en ICT-coördinatoren van scholen is een gratis cursus gestart die vrijwel alle aspecten van de inzet van ICT binnen het onderwijs behandelt.

De cursus is een initiatief van Serge de Beer. Hij is werkzaam als coördinator Onderwijs en ICT bij een grote scholengroep en gespecialiseerd in ontwikkelen van competenties voor het toepassen van technologie.

Elke maand verschijnt een nieuw deel van de cursus. De delen behandelen steeds een bepaald onderwerp, in ongeveer twintig pagina´s, die door de cursist zelfstandig kunnen worden doorgewerkt. Voor een kleine maandelijkse vergoeding kunnen cursisten ook gecoacht worden tijdens de cursus. Bovendien ontvangen zij dan na een jaar een certificaat.

Deel 1 van de cursus (onderwerp: zoeken en vinden) is begin september officieel online gegaan. Inmiddels is de cursus al meer dan twaalfhonderd keer gedownload en hebben bijna vijfhonderd cursisten zich geabonneerd. Sommige scholen verspreiden de cursus zelf onder hun medewerkers, soms voorzien van een eigen huisstijl en aangepast aan de situatie van de school.

De cursus is gratis te downloaden via www.learningtour.nl. Op deze site is het ook mogelijk om gratis op de cursus in te schrijven. De nieuwe delen worden dan maandelijks via e-mail toegestuurd.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.