Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 26-09-2009 | Article Rating | (0) reacties

Ziekenhuizen van start met module Kindermishandeling

Deze zomer zijn de eerste ziekenhuizen van start gegaan met de module Signaleren van Kindermishandeling van de The Next Page. Deze eerste module van drie (Signaleren, Communiceren en Handelen) is door The Next Page en Bright Alley ontwikkeld en kan worden gevolgd via de leeromgeving van The Next Page: www.thenextpage.nl

Sinds kort zijn de eerste ziekenhuizen van start gegaan met het volgen van de eerste module van The Next Page: 'Signaleren van kindermishandeling'. De reacties zijn erg positief. De gebruikers zijn enthousiast over de inhoudelijke kwaliteit van de module. Het materiaal spreekt aan door de afwisselende werkvormen, de rol van experts, herkenbare casuïstiek, en de mogelijkheid om eigen mening in te brengen en de interactie met medecursisten.

Inmiddels zijn er 30 ziekenhuizen die de eerste module volgen of gaan starten. Ziekenhuizen zetten zich op dit moment in voor het toerusten van hun medewerkers om kindermishandeling eerder en beter te kunnen signaleren. Met het scholingsaanbod van The Next Page kunnen ziekenhuizen aan de scholingsnorm voldoen, die vanuit de Inspectie voor de Gezondheidszorg is gesteld. Die norm houdt in dat 75% van de medewerkers op de afdeling Spoedeisende Hulp dit jaar geschoold moet zijn over kindermishandeling.The Next Page heeft een groot deel van de ziekenhuizen bezocht om een demonstratie te geven van de inhoud van de module en het beheersysteem, waarmee de voortgang van cursisten kan worden gevolgd. In deze gesprekken staan we uitvoerig stil bij de voorbereiding en implementatie. Hiervoor is een 'Handleiding implementatie en beheer The Next Page in ziekenhuizen' beschikbaar. Wanneer ziekenhuizen meer informatie willen of een afspraak willen maken voor de implementatie, dan kunnen ze contact opnemen met Andrea Smits, accountmanager The Next Page, andrea@augeo-foundation.nl of 0343 53 60 40.

De volgende modules over kindermishandeling, Communiceren en Handelen, komen naar verwachting eind 2009 beschikbaar.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.