Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 22-09-2009 | Article Rating | (0) reacties

Cybercrime sneller in beeld bij de Politie

Bent u al bekend met 'phishing', 'hacking' of 'skimming'? Het zijn criminele activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van ICT. Cybercrime dus. Om aangiftes van cybercrime beter te verwerken ontwikkelt Bright Alley samen met Interregionaal Bureau Digitale Expertise - Zuid Nederland (IBDE - Zuid) een e-learning module voor alle medewerkers van Service & Intake

De medewerkers Service & Intake zijn het eerste aanspreekpunt voor burgers en bedrijfsleven bij de politie. Zij krijgen steeds meer te maken met aangiftes van aan cybercrime gerelateerde zaken. Omdat deze misdaadvorm nog relatief nieuw is, hebben de medewerkers vaak weinig kennis over deze vormen van computer- en internetcriminaliteit. Bright Alley is daarom gevraagd een laagdrempelige praktijkgerichte module cybercrime te ontwikkelen.

De module is niet alleen bedoeld om de aangifte beter en volgens de geldende procedures te kunnen opnemen, maar dient ook om de communicatie naar de melders en de samenwerking met de afdeling Digitale Expertise te verbeteren. De module start met een uitleg in woord en beeld van de meest voorkomende vormen van Cybercrime. De cursisten leren daarna aan de hand van voorbeeldmeldingen hoe ze deze moeten afhandelen. Voorafgaand aan de module worden de cursisten via een teaser en een spannende game betrokken bij het onderwerp.


Voorbeeldscherm module Cybercrime, onderdeel Phishing

Eind dit jaar moet de module zijn ontwikkeld en getest door de pilotgroep, zodat de eerste medewerkers begin 2010 kunnen starten. Omdat de module wordt aangeboden via het intranet, kunnen cursisten op de werkplek de module doorlopen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.