Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 16-09-2009 | Article Rating | (0) reacties

Gezond en veilig werken met de "Essential" game

Energiebedrijf Essent is vooruitstrevend als het gaat om gezond en veilig werken. Ook duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda. Essent HR Training and Education heeft Bright Alley gevraagd om dit beleid op effectieve wijze bij het management onder de aandacht te brengen. Niet alleen door te informeren, maar juist door te (laten) leren. Maar dan wel op een hele uitdagende wijze...

Essent is één van de grootste energieleveranciers van Nederland. HSE (health safety environment) en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) zijn sleutelbegrippen in haar bedrijfsvoering.

Om het management te ondersteunen bij het intern uitdragen van haar beleid heeft Essent HR Training and Education gekozen voor het spelconcept van Bright Alley.

Het plan van Bright Alley bestaat uit een online game, die in groepen of individueel gespeeld kan worden. De speler wordt geconfronteerd met dilemma's op allerlei niveaus in de organisatie: van strategische vraagstukken tot problemen op de werkvloer. De speler probeert het knelpunt zo goed mogelijk te analyseren en de meest geschikte aanpak te kiezen. Vervolgens ziet de speler welke gevolgen deze aanpak heeft: direct betrokkenen geven hun feedback, en de consequenties komen tot uiting in scores op een balanced score card. De genomen beslissingen leiden echter ook tot onverwachte gebeurtenissen later in het spel.

Het spel wordt gespeeld in een aantal rondes, dat oploopt in complexiteit en moeilijkheidsgraad. Na elke ronde volgt een 'after action review', die voeding biedt voor reflectie en evaluatie. Bij groepssessies kunnen de spelers het spelverloop onderling bespreken, binnen het team en met alle teams onder begeleiding van een spelleider. Deze review is een belangrijk onderdeel van de game. Door te reflecteren op de ondernomen acties worden de spelers zich bewust van de dilemma's en leren ze van de gemaakte ' fouten'.

De realisatie van de game is gestart. Naar verwachting zullen de managers het spel voor het einde van 2009 kunnen spelen. Meer informatie kunt u opvragen bij Erik de Jong: 030-21 23 200.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.