Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-08-2009 | Article Rating | (0) reacties

Explosieve groei Wikipedia is voorbij

De digitale encyclopedie Wikipedia maakte in de afgelopen jaren een stormachtige groei door. Maar het is niet vanzelfsprekend dat Wikipedia altijd blijft bestaan, zegt onderzoeker Ed Chi.

Chi en zijn collega’s van het Palo Alto Research Center in Californië constateren dat de encyclopedie minder snel groeit en dat nieuwe medewerkers meer weerstand van de ‘gevestigde’ redacteuren ondervinden.

De Engelstalige Wikipedia werd in 2000 gelanceerd en telt inmiddels drie miljoen artikelen. In 2006 werden maandelijks 60.000 nieuwe artikelen toegevoegd, tegenwoordig zijn dat er ongeveer 40.000.

Ook het maandelijkse aantal aanpassingen en het aantal actieve redacteuren groeit sinds 2006 niet meer.

Kwaliteit

Wikipedia lijkt steeds meer het werk van actieve, gevestigde redacteuren. “Bij minder actieve redacteuren die ongeveer een keer per maand iets redigeren, wordt 25 procent van hun aanpassingen verwijderd of teruggedraaid. In 2003 was dat nog 10 procent”, zegt Chi in het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist.

Wikipedia bevat momenteel zoveel informatie, dat sommige redacteuren geen nieuwe artikelen meer produceren, maar hun tijd besteden aan het updaten en verbeteren van oude artikelen. Dat leidt weer tot meer discussie over de veranderingen.

De onderzoekers zullen hun analyse in oktober toelichten tijdens het International Symposium on Wiki’s and Open Collaboration in Orlando, Florida.

Bron: New Scientist


 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.