Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Serious game voor kleuters krijgt 600.000 euro voor opschaling

‘Mijn naam is Haas’ heeft ruim 600.000 euro toegekend gekregen van het Actieprogramma M&ICT. Hierdoor kan het serious game-concept een grote opschalingsslag maken.

Mijn naam is Haas is een crossmediaal concept voor kinderen van drie tot zeven jaar. Alle Mijn naam is Haas-producten gaan uit van het principe dat je leert door te spelen. De onderwerpen sluiten aan bij thema’s waarmee kinderen (in de klas) dagelijks in aanraking komen. In de komende jaren zullen rondom Haas verschillende producten worden ontwikkeld. In het najaar verschijnen het eerste prentenboek en twee cd-roms in samenwerking met A.W. Bruna Uitgevers. De kern van het concept is de serious game; de online wereld van Haas.

In deze serious taalgame beleven kinderen samen met Haas een avontuur in een wereld die zij zelf tekenen. In dit creatieve proces worden nieuwe woorden op speelse wijze aangeboden, om zo de woordenschat van het kind te vergroten. De game draagt  bij aan het effectief voorkomen en bestrijden van taalachterstanden.

Een eerste versie van Mijn naam is Haas is door kinderen en docenten enthousiast ontvangen en wordt op kleine schaal intensief gebruikt. In een langdurige testperiode is het effect van de game aangetoond. Het project is tevens bekroond voor het vernieuwende conceptuele gameontwerp.

Opschaling

De serious game wordt onder de noemer Game IIENS (Interactief Intelligent Educatief Narratief Systeem) binnen het M&ICT programma opgeschaald. De doorontwikkeling van het systeem zorgt voor een verbeterde integratie met het curriculum in de kleuterklas. Ook kan de game thuis gespeeld worden en juist hierdoor een effectieve bijdrage leveren aan de bestrijding van taalachterstanden.

Consortium

Mijn naam is Haas/Game IIENS is een concept van het gelijknamige serious game bedrijf en Stichting OntSpruit. Game IIENS wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Expertisecentrum Nederlands, onderdeel van de Radboud Universiteit. Naast voorgenoemde partijen participeren ook Bovenschools ICT-Expertisecentrum ICT-Delta en Digipret in dit project. De jury is lovend over het project en prijst hoge kwaliteit, de aanpak en het sterke consortium.

M&ICT is een actieprogramma van de rijksoverheid. Behalve Mijn naam is Haas, kregen nog drie andere ICT-opschalingsprojecten financiering. Deze projecten zijn te vinden op de website van M&ICT.

Bron: Mijn naam is Haas


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.