Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Medische trainingen vinden hun weg naar Second Life

Eerder al hielden universiteiten colleges in de virtuele wereld Second Life, nu volgen steeds meer medische opleidingen met trainingsprogramma's in virtuele werelden, meldt Discover Magazine.

Imperial College in Londen bouwde onder meer een virtuele operatiekamer waar studenten kunnen oefenen voordat ze in het echt operaties uitvoeren. Een docent van de Universiteit van San Jose ontwierp Heart Murmur Sim, een plek in Second Life waar bezoekers naar de hartslag van zieke en gezonde patiënten kunnen luisteren, om zo te leren de juiste diagnose te stellen.

Het weblog Virtuele Werelden in het Hoger Onderwijs schreef afgelopen week onder meer over een project van het Medical Center van de Universiteit van Kansas. De universiteit publiceerde een uitgebreid rapport over de ontwikkeling een virtuele operatiekamer in Second Life en de problemen die daarbij ontstonden.

Lage kosten

Simulaties bij medische trainingen zijn niet nieuw. Daarvoor werden bijvoorbeeld cd-roms gebruikt. Volgens Discover Magazine is het nieuwe aan virtuele werelden zoals Second Life, dat artsen of vrijwilligers bijvoorbeeld de rol van patiënt kunnen spelen en dat er meer interactiviteit is. Ook bestaat de mogelijkheid een specialist elders in de wereld uit te nodigen bij een sessie.

Critici wijzen erop dat er nog veel onbeantwoorde vragen zijn over het gebruik van virtuele werelden in de medische zorg. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de resultaten van dit soort virtuele trainingen. Opleidingen met programma's in SL, melden echter dat de vaardigheid van studenten die virtuele trainingen volgen, in ieder geval niet onder doet voor die van andere studenten.

Het bouwen van trainingsfaciliteit in real life kan in de miljoenen euro's lopen, de kosten van een virtuele trainingskamer in Second Life zijn erg laag en bovendien hoeven studenten niet te reizen om een training te volgen.

Bron/meer informatie: Discover Magazine


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.