Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Outstart | 21-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Marktleider OutStart introduceert het volgende generatie “single-source” leer content management systeem

Rijswijk– 21 juli, 2009 – OutStart Inc. kondigt de beschikbaarheid aan van OutStart LCMS 2009. Meer dan twee jaar ontwikkeltijd zijn besteed aan het verbeteren en verfijnen van OutStart LCMS 2009, dat per omgaande op de markt wordt gebracht. De nieuwe software omvat functionaliteit voor het ontwikkelen, beheren en uitleveren van adaptief en modulair leren, waarmee de bestaande cursusgebaseerde leermethodiek, die al tientallen jaren gebruikelijk is in de trainingindustrie, kan worden vervangen.

 

“De vraag naar LCMS technologie is toegenomen, ook in deze moeilijke economische tijden. Organisaties realiseren zich dat LCMS technologie managers de mogelijkheid geeft om snel te reageren op de continu veranderende zakelijke omgeving van dit moment. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om snel en tijdig, gepersonaliseerde leerinhouden voor eindgebruikers uit te leveren om zowel personeel als klanten te ondersteunen,” zegt Massood Zarrabian, CEO en President van OutStart. “Om aan deze vraag tegemoet te komen en onze leidende positie te versterken, hebben we geïnvesteerd in ons volgende generatie platform, terwijl we natuurlijk klanten met onze bestaande omgeving blijven ondersteunen.”

 

“In onze adviespraktijk zien we een kritische noodzaak voor LCMS technologie,” zegt Bryan Chapman, hoofd leerstrategie van de Chapman Alliance. “Leer management systemen, of LMS”sen, bieden veel functies voor het ondersteunen van training en opleiding, maar schieten vaak tekort wat betreft het aanbieden “leerinhouden”, één van de belangrijkste functies die een trainingsafdeling. Een LCMS is zeer geschikt om een op leerinhoud gerichte leerstrategie te ondersteunen.”

 

“We vroegen onszelf af hoe we OutStart LCMS konden verbeteren voor nieuwe en incidentele gebruikers, maar ook voor veelgebruikers en inhoudelijke deskundigen?’, ‘Hoe kunnen we het beste Web 2.0 technologie toepassen om de maximale functionaliteit, schaalbaarheid en prestaties te bieden?’, ‘Hoe kunnen we de beste ondersteuning bieden voor uitbreidbaarheid binnen een zakelijke IT omgeving?’ en ‘Hoe kunnen we dit doen met optimale bescherming van de bestaande investering van de klant en het bieden van een gemakkelijk upgrade pad?’” zegt John Alonso, CTO en mede-oprichter van OutStart. “OutStart LCMS 2009 is ons antwoord.”

 

“Met OutStart LCMS hebben we goede resultaten bereikt in onze mogelijkheid om globaal leerinhouden te beheren en te hergebruiken,” zegt Mary Beth Schuckman, Yum! Brands LCMS manager. “We kijken uit naar de nieuwe “release” van het product omdat we denken dat het een echte stap vooruit is binnen de leer content management markt, en het ons zal helpen onze inhoudsontwikkelaars nog productiever te maken.”

 

OutStart LCMS2009 – Vier functionele kerngebieden:

 

OutStart LCMS 2009 adresseert de volgende vier functionele kerngebieden:

 

1.       Ontwikkeling vanuit één bron. OutStart LCMS ondersteunt inhoudontwikkeling vanuit één bron en uitlevering naar meerdere kanalen, met de mogelijkheid om een breed aanbod van bestaande inhoud in te lezen naar OutStart LCMS inhoud. Het OutStart LCMS dient als de centrale bron voor het assembleren, hergebruiken, beheren en uitleveren van alle typen leermodules. De didactische werkvormen kunnen bestaan uit online leren, mobiel leren tot en met docent en student-gidsen, toetsen, enquêtes, hulpkaarten en helpbestanden, en vele andere mogelijkheden.

 

2.       Beheer. Verschillende locaties, verschillende versies, toegankelijkheid en vindbaarheid zijn maar een aantal van de vele uitdagingen die ontstaan bij het beheer van leerinhouden en leermaterialen. OutStart LCMS komt hieraan tegemoet door één bron te bieden voor alle leerininhouden met een groot aantal gebruikersvriendelijke beheerdiensten.

3.       Onderhoud. Het voortdurend onderhoud van leerinhouden kan één van de duurste en meest tijdrovende taken zijn binnen de levenscyclus van leermaterialen. OutStart LCMS biedt een verbeterde efficiëntie door middel van het snel bewerken, uitgebreide herzie functies en onmiddellijke publicatie.

 

4.       Uitlevering. Uitlevering vanuit één bron naar meerdere kanalen biedt organisaties kostengunstige opties en oplossingen voor het uitleveren van leermodules variërend van online leren tot docent gidsen, hulpkaarten, helpbestanden, mobiel leren, toetsen en de mogelijkheid om training in verschillende vreemde talen aan te bieden.

 

OutStart LCMS 2009 Hoogtepunten

 

OutStart LCMS 2009 ondersteunt de volgende functionele kerngebieden en biedt optimale schaalbaarheid, kracht en uitbreidbaarheid met als hoogtepunten:

 

  • Configureerbare gebruikersinterfaces verbeteren de productiviteit en verlagen de instap voor nieuwe of incidentele gebruikers. De kracht, opties en complexiteit die samengaat met de meeste enterprise toepassingen vormen vaak een obstakel voor gebruikers, tenzij zij dagelijkse gebruikers zijn. OutStart LCMS 2009 biedt configureerbare, intuïtieve gebruikersinterfaces om tegemoet te komen aan de wensen van alle typen gebruikers, bijvoorbeeld nieuwe gebruikers, incidentele gebruikers, inhoudsexperts en krachtige gebruikers. Deze aanpak verlaagt de instap en maakte het nieuwe en incidentele gebruikers mogelijk om snel productief te zijn, hetgeen de doelgroep van gebruikers die kunnen ontwikkelen, beheren, onderhouden en uitleveren van leerinhouden sterk verbreedt. OutStart ontwierp de configureerbare gebruikersinterface voor een hogere productiviteit door het aantal stappen dat gebruikers nodig hebben voor elke taak binnen het systeem sterk terug te brengen.

 

  • Gebaseerd op Web 2.0 technologie. OutStart LCMS 2009 is ontworpen met gebruikmaking van tweede generatie web concepten om de best mogelijke gebruikerservaring te kunnen bieden, dit terwijl de schaalbaarheid, kracht en uitbreidbaarheid gemaximaliseerd wordt. Ook wordt hierdoor de mogelijkheid voor organisaties om het LCMS snel en betaalbaar te integreren met andere enterprise systemen gegarandeerd.

 

  • Geïntegreerd “sociaal netwerk” voor de ontwikkelaar, inhoudsexpert en lerende. OutStart LCMS 2009 bevat een geïntegreerd platform voor “sociaal netwerken” dat het ontwikkelaars en inhoudsexperts mogelijk maakt om ideeën, praktijkvoorbeelden, tips en trucs, ontwikkelstandaarden, vragen en antwoorden en nog meer met elkaar te delen. OutStart LCMS integreert ook met OutStart Participate. OutStart Participate is een “social business software ” platform dat de kloof tussen formeel en sociaal leren overbrugt hetgeen een voorwaarde voor het optimaliseren van leerprocessen binnen organisaties.

 

·         Ontwikkelaarfunctionaliteit voor uitgebreide productiviteit en efficiëntie. Individuele werkruimten maken het voor ontwikkelaars mogelijk om zich te concentreren op alleen die materialen die nodig zijn om hun huidige taak uit te voeren; het is mogelijk inhoud direct op de voorbeeldpagina aan te maken en te bewerken; meervoudige toewijzing van inhoudeigenschappen vergemakkelijkt de ondersteuning van grote bibliotheken; en eenvoudig zoeken op basis van steekwoorden met gegroepeerde resultaten, gecombineerd met geavanceerde metadata gebaseerde zoekfaciliteiten, biedt ontwikkelaars de flexibiliteit om op de meest efficiënte manier die inhoud te vinden die men wil hergebruiken.

 

·         Hergebruik en toepassing van bestaande inhoud. Om de investering in bestaande leerinhouden van een organisatie te beschermen en een brede verspreiding ervan mogelijk te maken, kan OutStart LCMS verschillende vormen van bestaande inhoud en inhoud van derden importeren en converteren naar het LCMS, zoals SCORM, AICC, MS Word en MS PowerPoint. OutStart LCMS importeert, beheert en hergebruikt ook alle media zoals Flash, video en afbeeldingen. Alle extern gemaakte materialen worden onmiddellijk herbruikbare leerobjecten in het LCMS.

 

  • Bredere reikwijdte en beheer mogelijk. OutStart ontwierp haar nieuwe LCMS voor een brede deelname binnen de leerinhoud levenscyclus, door gebruikers precies die rechten en functionaliteit te geven die zij nodig hebben om hun taken succesvol uit te voeren. LCMS beheerders kunnen de “rolbeheer” functie van OutStart LCMS 2009 gebruiken om, a) gebruikers toegang geven of in te perken om elke beschikbare functie te gebruiken, en b) de status van de content te definiëren. Herzie beheer omvat de mogelijkheid voor commentaar en directe bewerking, het zien van correctie voorbeelden en het goedkeuren van gesuggereerde wijzigingen.

 

  • Uitleveropties. Ter aanvulling op het uitleveren naar meerdere kanalen vanuit één bron naar online leren, docent gidsen, hulpkaarten, helpbestanden, mobile leren, toetsen en de mogelijkheid voor training in verschillende vreemde talen, biedt OutStart LCMS 2009 geavanceerde e-learning uitlever flexibiliteit om alle leerbehoeften te kunnen invullen. Een geavanceerd toetsingmodel ondersteunt criteriumgebaseerde dynamische toeschrijving en rapportage. Inhoud players en paginaopmaak zijn configureerbaar, waarmee ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om specifieke “business rules” ten aanzien van inhoud, presentatie en gedrag te kunnen ondersteunen.

  • Uitgebreide ondersteuning van standaarden. OutStart LCMS 2009 ondersteunt voorgaande versies (en natuurlijk ook de laatste versies) van de bekende industriestandaarden zoals SCORM en AICC. Hiermee biedt OutStart LCMS gebruikers de mogelijkheid om kennis te delen en belangrijke inhoud te hergebruiken. Het ondersteunen van internationale standaarden verbetert de productiviteit van de ontwikkelaar en levert rijke en productieve leerervaringen op.

 

OutStart is de grootste producent van LCMS software, en heeft ongeveer 90 procent van de LCMS marktaandeel binnen defensie, de financiële wereld, overheid, high-tech, professionele dienstverlening en telecommunicatie.

 

Over OutStart


OutStart helpt graag om een probleem op te lossen dat tegenwoordig bestaat binnen vele organisaties. De meeste organisaties beschikken over een grote hoeveelheid nuttige maar onderbenutte kennis en informatie over producten, diensten en processen. Deze onderbenutting heeft een negatieve impact op medewerkers, klanten en partners, kost veel tijd en geld en is een belemmering voor de prestaties van de organisatie. Simpel gezegd, “wat je mensen niet weten, doet de organisatie pijn.”. OutStart’s social business software en leersystemen bieden de mogelijk organisaties efficiënter, effectiever en flexibeler te maken door mensen toegang te geven tot de beschikbare know-how, creativiteit en leerervaringen.

 

Sinds de oprichting in 1999, gesteund door een aantal leidende investeerders, heeft OutStart zich ontwikkeld tot een winstgevende en snelgroeiend bedrijf met een indrukwekkende reeks klanten met beter dan verwachte bedrijfsresultaten. Het bedrijf heeft toonaangevende klanten zoals Autodesk, BB&T, Boeing Company, BT, CVS Caremark, DIRECTV, EDS, Internal Revenue Service, Lufthansa, McDonald’s, MetLife, Prudential, TiVo, het Australische leger, de Amerikaanse marine, het Ministerie van Defensie in Engeland, Verizon Wireless, en Yum! Brands.

 

Bill Perry
MARCH 24 Media, LLC
614-975-7538
bperry@march24media.com

www.outstart.com

Kerri Renshaw
OutStart
617-897-6800
krenshaw@outstart.com

www.outstart.com

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.