Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

ISM Learning traint 24.000 medewerkers Achmea

ROTTERDAM, Nederland – De e-learningtak van ISM eCompany is recentelijk ingeschakeld door financieel dienstverlener Achmea om bij te dragen aan het bewustwordingsproces van 24.000 medewerkers. Doelstelling: vergroten van de kennis van deze medewerkers op het gebied van verplichtingen die voortkomen uit de Wet Financieel Toezicht (Wft).

Achmea is één van de hoofdrolspelers op het gebied van financiële dienstverlening in de Benelux. Om deze positie te behouden, zijn circa 24.000 medewerkers dagelijks actief binnen de verschillende sectoren die Achmea bedient. “Achmea wil haar medewerkers optimaal bewust maken van de zaken waarmee zij kunnen worden geconfronteerd in de uitoefening van hun werkzaamheden. ISM Learning begeleidt en adviseert Achmea over de inzet van een passende e-learning oplossing om deze kennis te optimaliseren”, vertelt Account Manager Learning Mels Oomen.

Optimaal onderhoudbaar
Hierbij werken Achmea en ISM Learning nauw samen binnen de e-learning softwareoplossing Sana EasyGenerator, zoals Oomen uitlegt: “De content wordt deels door Achmea en deels door ISM Learning gerealiseerd en bestaat uit meerdere modules. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ISM’s e-learning oplossing EasyGenerator om de content zo interactief en attractief mogelijk te maken. De EasyGenerator is specifiek ingezet om een optimale onderhoudbaarheid van de content te waarborgen.”

Toezicht op financiële markten
In de Wft zijn nagenoeg alle regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht. In totaal worden acht bestaande toezichtswetten vervangen door de Wft. Het uitgebreide stelsel van toezicht op financiële instellingen wordt straks geregeld in één wet. ISM Learning ontwikkelt in reactie op deze nieuwe wetgeving met Achmea een aantal cursussen dat aansluit bij het gestelde doel van het vergroten van de bewustwording. “Thema’s bij de cursusontwikkeling zijn onder andere ‘Privacy awareness’, ‘Ken uw cliënt’ en ‘Consumentenbescherming”, aldus Oomen.

Centraal platform voor kennis
Naast de EasyGenerator zet ISM ook de intern ontwikkelde Sana Learning Portal 4.1 in. Oomen biedt meer inzicht: “Met deze portal heeft Achmea één platform voor het verspreiden van kennis, het volgen van cursussen en het nauwgezet monitoren van resultaten. Cursisten kunnen via hun persoonlijke account cursussen volgen, gegevens beheren en resultaten controleren. Achmea gebruikt dit Learning Management Systeem (LMS) om een volledig geïntegreerd cursus- en cursistenbeheer te realiseren met alle uitgebreide tracking & tracingmogelijkheden. Het LMS wordt bovendien extern gehost op een van de hostinglocaties van ISM eCompany. Zo is Achmea verzekerd van volledige ondersteuning.”

24.000 medewerkers trainen
Het ‘voorkomen is beter dan genezen’ – motto dat Achmea in haar verzekering voert, komt zo ook tot uitdrukking in de investering die zij doet in haar medewerkers door hen goede en gedegen trainingen te bieden. “Achmea heeft zich voor 2009 ten doel gesteld om voor het eind van het jaar alle 24.000 medewerkers te trainen op het gebied van gedragscodes, richtlijnen en wet- en regelgeving. Achmea is zich bewust van het feit dat kennis één van de grootste succesfactoren van een onderneming is. Daartoe moet kennis zo goed mogelijk worden gecreëerd, gedistribueerd en gemanaged”, sluit Oomen af.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.