Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Eerste Hulp voor de zorg bij e-learningvraagstukken

E-learning als middel om de opleiding van zorgpersoneel vorm te geven, mag op een steeds grotere interesse rekenen binnen de zorg. Echter, een e-learning introductie is vaak een grote uitdaging voor zorginstellingen. Om zorginstellingen de helpende hand te reiken heeft CampusMed haar website vernieuwd. Op www.campus-med.nl worden bezoekers vanaf vandaag uitgebreid geïnformeerd over de belangrijkste stappen die gezet moeten worden wanneer een zorginstelling kiest voor e-learning.

Noordhoff Uitgevers is een belangrijke marktspeler in Nederland op het gebied van kwalitatieve e-learning content voor zorgprofessionals. Daarom weet Noordhoff als geen ander met welke vragen instellingen kampen wanneer een keuze wordt gemaakt voor e-learning. Want hoe pakt men zoiets aan, welk Leer Management Systeem kiest men hiervoor en in welke vorm? Welke inhouden zijn er te verkrijgen en op welke kwalitatieve en didactische zaken moet men letten? Wil de zorginstelling eigen content ontwikkelen, neemt ze generieke modules af of kiest ze voor maatwerk?

De nieuwe site bevat uitgebreide informatie over strategie, implementatie, advies, de bibliotheek met modules, men kan een testaccount aanvragen om de modules zelf uit te proberen en men vindt uitgebreide informatie over wat een Elektronische Leer Omgeving inhoudt en welke vormen en mogelijkheden dit omhelst. Daarnaast worden in een uitgebreide FAQ alle meest gestelde vragen beantwoord, die in een pakket van eisen bij zorginstellingen voorkomen. Naast alle benodigde informatie vindt men artikelen over de effectiviteit van e-learning binnen de zorgberoepen en evaluaties van e-learning projecten bij klanten.
Zo heeft men van meet af aan een duidelijk beeld van welke zaken belangrijk zijn, om een succesvolle gang naar e-learning te maken.

Inmiddels worden onder de merknaam CampusMed meer dan 500 e-learningmodules aangeboden voor verpleegkundigen, artsen, andere zorgverleners en medisch- en verpleegkundig studenten.

Noordhoff Uitgevers werkt inmiddels onder andere samen met het AMC, UMCU, VUMC, Diakonessenhuis Utrecht, de Alysis Zorggroep, de Hogeschool van Amsterdam, Emma kinderziekenhuis etc. Daarnaast wordt CampusMed in Duitsland door meer dan 70 ziekenhuizen ingezet. Dankzij deze ervaringen is Noordhoff Uitgevers inmiddels uitstekend in staat zorginstellingen bij te staan in de complexe weg naar een e-learningintroductie.

Vanaf 9 juli is de nieuwe website online! Kijk op www.campus-med.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.