Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Studenten lopen niet warm voor e-reader

De Open Universiteit Heerlen heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van e-readers en concludeert dat er nog een lange weg te gaan is.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder producenten van studiemateriaal en studenten die werden uitgerust met een eInk e-reader met 6-inch scherm. Hoewel eInk als veelbelovende techniek werd gezien, concludeerde men dat er toch nog wel wat verbeteringen nodig zijn om e-readers tot een succes te maken.

De belangrijkste bezwaren zitten in de prijs van de e-reader, de soms wat buggy firmware die met een slakkengang wordt geüpdatet en de hindernissen die genomen moeten worden om studiemateriaal op A4-formaat op acceptabele wijze op een 6-inch scherm te vertonen. Om het studiemateriaal leesbaar weer te geven, werden behoorlijk wat concessies gedaan aan de mediarijkheid en presentatie.

Lees meer op eReaders.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.