Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 14-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Rabobank Nederland gebruikt Bright Alley e-learningtraining bij introductie van Sharepoint

Rabobank Nederland maakt de overstap naar SharePoint. Bright Alley ontwikkelde een e-learningtoepassing om de medewerkers van de bank snel wegwijs te maken in de functionaliteiten van SharePoint.

We spreken met Anita Berendse, implementatiebegeleider Virtueel Samenwerken bij de Rabobank Nederland.

 
  Anita Berendse, Rabobank Nederland
Anita Berendse: "Wij vroegen aan Bright Alley ons behulpzaam te zijn bij het maken van een e-learningtool voor de gebruikers van SharePoint waarbij zelfontdekkend leren centraal stond. Dus geen "knoppencursus", maar een instruerende en enthousiastmerende training die verleidt tot leren, motiveert om door te zetten en uitdaagt om nieuwe kennis te gaan toepassen. Onze mensen moesten wegwijs gemaakt worden om op korte termijn met SharePoint aan de slag te kunnen".

"De kern van de e-learningtool bestaat uit oefeningen. Aan de hand van simulaties leert de cursist stap voor stap SharePoint gebruiken en de functionaliteiten toe te passen. De training bestaat uit een aantal scènes waarin het organiseren van een feest centraal staat. Tijdens het organiseren van het feest krijgt de cursist steeds keuzemomenten voorgeschoteld: Doe ik het op manier A, B of C? Door het maken van keuzen wordt de cursist meegenomen in de andere manier van werken. Hoe kan ik anders gaan werken? Hoe kan ik beter virtueel samenwerken? Iedere scene start met een voorbereidend blokje met vragen, uitleg en simulaties voor het gebruik van SharePoint. Na dit blokje krijgt de cursist een oefening met een bredere opdracht en meer vrijheden, dus met minder specifieke instructies. Als de cursist een fout maakt, krijgt hij gerichte feedback. Dat laatste is noodzakelijk om een dieper begrip van de leeropdracht te krijgen. De reeksen voorbereidende blokken en oefeningen zijn op hun beurt onderdeel van een casus waardoor een logische verbinding ontstaat tussen de verschillende onderdelen".

Enkele scènes uit de Rabobank Nederland e-learning training

Rabobank Nederland lanceert de e-learningtraining voor de medewerkers van de bank begin juni 2009. Naast de training biedt de bank ook informatiesessies en andere vormen van voorlichting aan. In een korte tijd - zes weken - is de interactieve training tot stand gekomen.

Anita Berendse is tevreden met het resultaat. "Na de conceptbesprekingen zijn we gelijk aan de slag gegaan. De snelheid waarmee Bright Alley de tool gemaakt heeft was erg goed. Er is goed geluisterd naar onze wensen en eisen. De interactieve training is nu (redactie: eind mei 2009) nog in ontwikkeling, maar wordt visueel zeer aantrekkelijk. Er zitten nog een paar foutjes in. Zo komt bijvoorbeeld in een scene naar voren dat data op de laptop of PC moet worden opgeslagen. Dat mag dus niet binnen onze organisatie. Maar over datgene wat we nu gezien hebben zijn wij zeer tevreden. Over een kleine week komt er een nieuwe release en gaan we verder testen. We hanteren een behoorlijk tempo. Voor ons is het een ontzettende uitdaging om het allemaal toch op tijd af te krijgen. Dat gaat absoluut lukken, met de medewerking van Bright Alley, dat moet ik er wel bij zeggen".

Als u meer wilt weten over dit porject kunt u contact opnemen met Jeroen Kelder: 030-21 23 262 of per mail: jeroen.kelder@brightalley.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.