Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 07-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Invoering game bij Eureko Academy Life & Pensions

Voor Eureko Academy Life & Pensions heeft Bright Alley recentelijk een dynamisch en actief spel ontwikkeld voor de opleidingsmodule Introductie Financiële Planning. Het spel motiveert medewerkers uit de financiële wereld voor het vak Financiële Planning. Om de invoering ervan tot een succes te maken hebben Eureko Academy Life & Pensions en Bright Alley samen een plan ontwikkeld voor de implementatie.

De Eureko Academy Life & Pensions, onderdeel van een Europese toonaangevende financieel dienstverlener, biedt opleidingen aan op het gebied van pensioen, leven, hypotheken en beleggen. Om medewerkers bekend te maken met de basis van Financiële Planning ontwikkelde Bright Alley een game, die gereed is om te spelen.

Om de ingebruikname van de game en de hele organisatie er omheen goed te laten verlopen, heeft Bright Alley, in nauwe samenwerking met Eureko Academy Life & Pensions, een implementatieplan opgesteld en geadviseerd bij de uitvoering ervan.
In een implementatieplan staan alle stappen waarmee een organisatie te maken krijgt bij het 'uitrollen' van een proces of product. Hiermee voorkom je dat medewerkers in de organisatie zelf onaangekondigd ergens mee moeten werken en dit vervolgens niet of niet goed doen, waardoor tijd, geld en moeite worden verspild.

Het plan van Bright Alley bestond uit verschillende fasen die zoveel mogelijk volgens dezelfde lijn zijn verlopen met de bestaande werkprocessen en organisatiestructuren van Eureko Academy Life & Pensions. Elke fase geeft antwoord op de vraag: Wie doet wat en wanneer? Te denken valt hierbij aan: wie zijn de verantwoordelijke personen voor het certificeren van medewerkers, wat zijn de acties die volgen op een technische storing en wanneer worden de medewerkers op de hoogte gesteld van deze game?

Nu een groot deel van de verschillende fases zijn afgerond, waaronder een technische implementatiefase en een organisatorische implementatiefase (ook wel ketentest genoemd), is de organisatie in de pilotfase beland. Een pilotgroep heeft zich aangemeld voor de game en is nu druk aan het spelen. Alle ervaringen van deze eerste spelers worden verzameld. Na afronding van de pilotfase worden proces en game geëvalueerd en waar nodig aangepast. De game gaat daarna live.

Het Weekblad voor Financiële Dienstverleners heeft in haar nummer van 13 mei 2009 een artikel gewijd aan de game.

Implementatie door Bright Alley
Bright Alley heeft veel praktische kennis en ervaring op het gebied van implementatieprocessen en kan helpen bij het beantwoorden van verschillende vragen en het nemen van de nodige beslissingen over zowel de 'softe' kant van het implementeren van een nieuwe toepassing (bijvoorbeeld het creëren van voldoende draagvlak of eenduidige verwachtingen over een oplossing) als de meer concrete kant (is er voldoende netwerkruimte, wie krijgt de rol van beheerder, hoeveel tijd moeten betrokkenen reserveren, enzovoort).

Voor het beheersbaar maken van een implementatieproces stellen we een plan op, waarin we de implementatieplannen in termen van onder andere rollen, activiteiten, communicatiemomenten, trainingen en dergelijke. Daarbij maken we gebruik van instrumenten als groepsbijeenkomsten, voorlichting en workshops. We richten ons daarbij vooral op het creëren van gedeelde verantwoordelijkheid.

Als u meer wilt weten over deze dienstverlening, dan kunt u contact opnemen met Jeroen Kelder: 030-21 23 262 of per mail: jeroen.kelder@brightalley.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.