Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Noordhoff Health | 06-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Landsteiner Instituut: Is e-learning nu al een briljante mislukking?

Onder deze spannende titel opende Hedwig M.J. Slot, kinderarts en directeur van het Landsteiner Instituut op 11 juni jl. het symposium dat in het teken stond van kennismanagement, nieuwe technologieën en de impact van een digitale leeromgeving op de gehele organisatie.

 
 
Landsteiner Instituut
Opleiding, ontwikkeling en wetenschap zijn het hart van het Landsteiner Instituut. Dit faciliteren zij voor het Groene Hart Ziekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden.

Het Landsteiner Leerplein met PulseWeb e-learning
Opleiden, trainen en toetsen wordt gezien als een krachtig instrument om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Om de deskundigheid van medewerkers te vergroten en kennis toegankelijker te maken, is het gebruik van nieuwe technologieën onomkeerbaar. Eind 2008 is dan ook het digitale leersysteem PulseWeb aangeschaft.
In samenwerking met PAT Learning Solutions is op 1 juni 2009 het Landsteiner Leerplein online gegaan!

“Zonder mislukking geen vooruitgang”
Dit is de stelling die Paul Iske, directeur van ABN AMRO Dialogues House en auteur van “Leve de Mislukking” met verve toelicht. Het belang van experimenteren en risico nemen, misschien wel juist in deze turbulente economische tijden, valt niet te onderschatten. Anders wordt het middelmatigheid troef ! Hiermee stak hij het Landsteiner instituut een hart onder de riem voor het realiseren van het LandsteinerLeerplein, waarin de Intensive Care afdelingen van beide ziekenhuizen inmiddels aan de slag zijn met BLS (basic life support) en ALS (advanced life support).

“Het succes van een digitale leeromgeving moet je afdwingen”
aldus Jan van den Eertwegh en Ron van Hees, onderwijscoördinatoren St. Elisabeth ziekenhuis. “ Laat zien wat het oplevert, zorg voor bekendheid in je organisatie, zorg dat je er specialisten bij betrekt, gebruik je netwerken en bouw ze uit!”

Met 4 modules zijn de kosten eruit
Janine van Zoest, opleidingsadviseur Landsteiner Instituut, toont in haar presentatie aan dat ze door de ontwikkeling van 4 modules de initiële kosten van de implementatie terug verdienen. “Dit was voor ons de reden om al in de eerste fase te kiezen voor het ontwikkelen van 4 modules. Waarbij we ons de vraag stelden: waar zijn wij als ziekenhuis goed in? Want als we vanuit onze kracht starten met het ontwikkelen van content en die gaan uitwisselen met de “PulseWeb ziekenhuizen” dan hebben we een goede basis voor onze profilering en ons onderwijs!”

Neem ook eens een kijkje op: www.briljantemislukkingen.nl

Het symposium is door 25 beroepsgroepen geaccrediteerd als bij- en nascholing.
Meer informatie: Nandy Mannaert,  013 - 5945940 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

17-01

Articulate Webinar Weken 2022

Door: The Courseware Company
12-01

LTI binnen eLearning-ecosysteem!

Door: Future Learning
21-01

E-learning trends voor 2022

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

1 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.