Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Conferentie over dyslexie en ICT

Op 12 oktober organiseren Lexima en Dedicon een conferentie over dyslexie en ICT. Deze conferentie wil een stimulans zijn voor een effectievere inzet van ICT-hulpmiddelen voor leerlingen met dyxlexie.

ICT-hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken bij de zorg aan leerlingen met dyslexie. Dit werkterrein ontwikkelt zich razendsnel en het inzicht in wat wel en niet werkt krijgt een steeds breder draagvlak. In een recente notitie aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van een Kamermotie van de regeringspartijen, heeft de staatssecretaris van OCW knelpunten voor brede invoering van dyslexie-ICT in kaart gebracht en oplossingen gepresenteerd.

Deze conferentie beoogt een stimulans te zijn voor een breder en effectiever inzet van ICT-hulpmiddelen voor leerlingen met dyslexie in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Visie op beleid, onderzoeksresultaten, good practice-voorbeelden en discussie vormen de afwisselende ingrediënten van deze  conferentie.

De conferentie is een vervolg op de vorig jaar voor het eerst gehouden conferentie over dit thema. De bijeenkomst wordt gehouden in technologiemuseum  NEMO in Amsterdam.

Aan het einde van de dag zullen de Dyslexie-ICT Trofeeën 2009 worden uitgereikt aan een school en aan een persoon die zich in dit werkgebied op speciale wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

Bron/meer informatie: Lexima


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.