Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Wikikids houdt derde schrijfwedstrijd

WikiKids (www.wikikids.nl) organiseert weer een wedstrijd waar alle kinderen die het afgelopen jaar naar de basisschool gingen, aan mee kunnen doen. Deze keer is het een 'Superschrijfwedstrijd'.

De wedstrijd loopt van 15 juni tot en met 16 oktober 2009. WikiKids is de Nederlandstalige internetencyclopedie voor en door kinderen van de basisschool. In de afgelopen drie jaar zijn meer dan vijfduizend artikelen geschreven en meer dan vijfduizend afbeeldingen in de Beeldbank komen te staan.

Op WikiKids vinden leerlingen van de basisschool informatie voor hun spreekbeurt en werkstuk. Ze kunnen zelf ook meeschrijven aan de encyclopedie.

De Superschrijfwedstrijd is de derde wedstrijd die WikiKids organiseert. In 2007 en 2008 stond de wedstrijd in het teken van fotografie. In 2009 gaat het om schrijven: iedereen mag in de pen klimmen en zijn meesterwerk op WikiKids zetten.

Leerlingen kunnen individueel, als groepje of als hele klas een artikel schrijven. Bij het schrijven van een artikel leren kinderen hoe ze kunnen samenwerken, hoe ze een zakelijke tekst schrijven en ze leren ook veel over het onderwerp (zaakvakkenonderwijs).

Schrijven voor WikiKids bevordert bovendien de mediawijsheid van leerlingen: ze leren wat auteursrecht is (niet zomaar teksten en plaatsen van anderen gebruiken) en wat het betekent om voor internet iets te schrijven. Handleidingen en lessuggesties op WikiKids helpen daarbij.

De eerste prijs van de Superschrijfwedstrijd is een videocamera die met één hand te bedienen is. De tweede prijs is een digitale microscoop en de derde prijs een digitale fotocamera.

Meer informatie over de Superschrijfwedstrijd 2009 is te vinden op http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Wikikids:SuperSchrijfwedstrijd_2009.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.