Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Nieuw weblog over virtuele werelden in het hoger onderwijs

Suzan de Bont, masterstudente Nieuwe Media en Digitale Cultuur, is een blog begonnen over virtuele werelden in het hoger onderwijs. Ze doet voor SURFnet onderzoek naar de meerwaarde van die werelden.

Op het weblog doet ze verslag van haar bevindingen. Het onderzoek moet helpen een nieuwe website van SURFnet over hetzelfde thema, in de steigers te zetten.

Die nieuwe website wil ICTO-adviseurs, docenten en andere geïnteresseerden steun bieden bij de inzet van virtuele werelden in het primaire onderwijsproces, vanaf de oriëntatie op de mogelijkheden tot de feitelijk implementatie, schrijft Margreet van den Berg op haar weblog.

“De website zal gaan bestaan uit een aantal onderdelen: een literatuuronderzoek, een stappenplan, beschrijvingen van het gebruik van virtuele werelden in het hoger onderwijs en een verzameling bronnen.”

Bron: weblog Margreet van den Berg


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.