Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Noordhoff Health | 13-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Pulseweb leerplein slaat brug tussen beroepsonderwijs en beroepspraktijk

 

PulseWeb biedt uitgebreide mogelijkheden voor het samenstellen van uiteenlopende leerlijnen voor zowel verpleegkundigen in dienst als verpleegkundigen die bezig zijn met hun beroepsopleiding.

BBL
Het succes van Pulseweb in de ziekenhuizen gaat niet onopgemerkt voorbij aan het beroepsonderwijs. In Tilburg, Nijmegen en Leeuwarden wordt momenteel hard gewerkt aan projecten waarbij beroepsopleidingen van de ROC’s (de BBL) samen met de ziekenhuizen worden gerealiseerd, gebruikmakend van PulseWeb.

ROC Nijmegen: FLIDZ
In Nijmegen leverde ROC Nijmegen de eerste geslaagde kandidaten af voor Thuiszorgverlener Verian. In September start de volgende groep in het kader van dit ROC-onderwijsconcept FLIDZ: Flexibel Leren In De Zorg.

ROC Tilburg: VOZ
Het ROC Tilburg gaat gebruik maken van het Elisabeth Leerplein voor de nieuwe VOZ (Verpleegkundigen Opleiding Zorg), waarvoor een convenant is gesloten met beide ziekenhuizen in Tilburg.

Medisch Centrum Leeuwarden: adviesrapport
Voor Medisch Centrum Leeuwarden onderzoekt PAT Learning Solutions samen met de regionale ziekenhuizen, de Noordelijke ROC’s, en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden de opzet van een gezamenlijk digitaal leerplein. Hiermee gaat men leerlijnen in de praktijk door laten lopen. Het adviesrapport wordt eind juni gepresenteerd.

Meer informatie: Nandy Mannaert,  013 - 5945940


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.