Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-06-2009 | Article Rating | (0) reacties

Britse regering richt fonds voor e-learning op

De Britse overheid gaat een innovatiefonds oprichten om creatieve vormen van online learning te stimuleren. Voor het fonds wordt 20 miljoen pond (23,6 miljoen euro) gereserveerd.

Ook komt er een taskforce van experts die moeten onderzoeken hoe e-learning uitgebreid kan worden en hoe de toegang tot online leermaterialen verbeterd kan worden.

De Open University krijgt daarnaast nog eens 12 miljoen pond (ruim 14 miljoen euro) om haar leidende rol op het gebied van e-learning te versterken.
Dat zei de Britse premier Gordon Brown vorige week bij de veertigste verjaardag van de Open University.

E-learning maakt het hoger onderwijs voor meer mensen toegankelijk, zei Brown. "Internet heeft de manieren waarop universiteiten onderwijs kunnen aanbieden uitgebreid en mensen kunnen op veel flexibeler wijze bereikt worden. Studenten aan de andere kant van de wereld hebben nu de kans om hetzelfde kwaliteitsonderwijs te volgen als studenten in Groot-Brittannië."

De Britse minister van Hoger Onderwijs, David Lammy, wil dat de Britse universiteiten wereldwijd "de eerste keuze" worden als het gaat om afstandsleren. De nieuwe taskforce, waarin ook vertegenwoordigers van Microsoft en Apple zitten, moet een strategie uitzetten om dat doel te bereiken.

Groot-Brittannië speelt nu wereldwijd al een belangrijke rol op het gebied van afstandsleren. Meer dan honderdduizend buitenlandse studenten studeren via internet aan Britse universiteiten.

Bron/meer informatie: PublicTechnology en Public Service


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.