Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-06-2009 | Article Rating | (0) reacties

Virtueel platform publiceert 'E-cultuur'

Sinds deze week is via Virtueel Platform E-cultuur te bestellen, een publicatie in drie delen. Gezamenlijk geven deze boeken een overzicht van de breedte van e-cultuur in Nederland en daarbuiten.

Walled Garden is een verslag van een tweedaagse internationale conferentie waarin kunstenaars, ontwikkelaars, designers en onderzoekers zich bogen over de vraag hoe de toegang van ons allemaal tot de informatie om ons heen gewaarborgd kan worden. Er ontstaan immers steeds meer afgesloten netwerken op het internet, een breuk met het open discours van de afgelopen twintig jaar.

De tweede vraag waarmee Walled Garden zich verstaat, is welke gereedschappen er denkbaar zijn om culturele data betekenis te geven. Dit boek kun je zien voedsel voor de voorhoede, die bezig is met de vraag wat we allemaal kunnen gaan doen met de op grote schaal gedigitaliseerde data en op welke voorwaarden.

Het tweede deel, Navigating E-Culture, bevat de vertaling en verbinding van dit gedachtegoed naar toepassingen in het brede culturele veld. Hoe en waar manifesteert zich e-cultuur? Navigating E-Culture presenteert Good practices uit de Nederlandse en buitenlandse erfgoed sector. Het eerste deel van het boek is gewijd aan de invasie van cultuur op publieke schermen in de stad en op onze mobiele schermpjes terwijl wij ons van locatie naar locatie begeven. Dit deel van de serie biedt inspirerende voorbeelden en praktische handvatten voor culturele ondernemers.

Het derde deel, Mapping E-Culture, geeft een overzicht van de stand van zaken in belangrijke pijlers onder de e-cultuur sector. Zij stutten de humuslaag waarop kunstenaars, ontwikkelaars, designers en onderzoekers voort kunnen bouwen. Hoe staat het er voor in het onderwijs, in het culturele discours, in het praktijkgericht onderzoek aan de kunstenopleidingen en in de labs? Belangrijk is ook de bijdrage over culturele verdienmodellen in deze tijden van profijtbeginsel. Mapping E-Culture beperkt zich niet tot Nederland; er zijn ook bijdragen over de ontwikkelingen in China en Brazilië opgenomen.

E-cultuur is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de luxe editie. Deze luxe editie bestaat uit een cassette met de drie boeken, een kaart van het e-cultuur landschap en de dvd Beyond physical space, over het werk van drie mediakunstenaars.

De publicatie is zowel Engels- als Nederlandstalig en kost 12,50 euro + 6 procent btw.

Bron/meer informatie: Virtueel Platform


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.