Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-06-2009 | Article Rating | (1) reacties

SURFnet en Kennisnet maken videoplatform open source

De kern van de Nederlandse video-ontwikkeling voor het onderwijs is door SURFnet en Kennisnet onder de naam MediaMosa beschikbaar gemaakt voor alle ontwikkelaars ter wereld.

MediaMosa is een robuust en flexibel mediamanagement platform dat zeer goed schaalbaar is. Het vormt de basis van tal van succesvolle videodiensten die SURFnet en Stichting Kennisnet aan het onderwijs in Nederland aanbieden of gaan aanbieden.

Omdat ook buiten het onderwijs (bijvoorbeeld van omroepen) en internationaal zeer veel belangstelling voor dit platform is, hebben SURFnet en Stichting Kennisnet besloten om MediaMosa als open source aan te bieden. Zij hopen dat MediaMosa hierdoor kan bijdragen tot de ontwikkeling van vele andere multimediatoepassingen.

Video heeft binnen het onderwijs snel terrein gewonnen omdat het zorgt voor een verbetering van de kennisoverdracht. Mede dankzij het snelle netwerk van SURFnet kunnen studenten en docenten in het hoger onderwijs online video van hoge kwaliteit gemakkelijk integreren in colleges en lessen.

Ook in de rest van het onderwijs heeft breedbandinternet gezorgd voor een versnelling in het gebruik van video. Het Nederlandse hoger onderwijs beschikt al enige jaren over de mogelijkheid om eigen materiaal te plaatsen in een online videotheek, SURFmedia. Hier kan ook videomateriaal in high definitionkwaliteit worden opgeslagen en eventueel worden afgeschermd voor een specifieke groep kijkers.

Bron/meer informatie: SURFnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Zariel
Van Zariel | 11-05-2011
Good point. I hadn't thuohgt about it quite that way. :)
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.