Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-06-2009 | Article Rating | (0) reacties

Veilig Verkeer Nederland wil serious gaming inzetten

Met serious gaming wil Veilig Verkeer Nederland (VVN) jongeren wijzen op de gevaren van het verkeer. Studenten van de Hanzehogeschool in Groningen ontwikkelden hiervoor twee games.

Teams binnen de major Game Design & Development van de hogeschool gingen met de opdracht van VVN aan de slag. Een van de teams koos voor de stijl van Habbo Hotel. In het isometrische Trafficity wordt de speler beloond voor het volgen van de verkeersregels. Het spel bestaat uit een grote stad met druk verkeer, waarin diverse opdrachten en minigames zijn uitgezet. Als voorbeeld bevat het spel een variant van memory, waarbij verkeersborden bij de juiste omschrijving moeten worden gezocht.

Bij de andere game, Urban Chaos, werd gekozen voor een volledige driedimensionale omgeving, gebaseerd op de Unity3d-engine. Ook in deze stad is een verkeerssimulatie uitgerold waarin de speler, een fietser, zich staande moet houden. Urban Chaos won de aan de opdracht gekoppelde wedstrijd van VVN.

De makers presenteren beide games, bedoeld voor jongeren tussen twaalf en achttien jaar oud, op 25 juni op het internationale congres La Prévention Routière Internationale in Rotterdam. Op dat congres komen alle internationale veilig verkeer-organisaties samen.

In de toekomst zal de Hanzehogeschool Groningen de samenwerking met Veilig Verkeer Nederland uitbreiden.

Bron: Dutch Cowboys en weblog Game Design & Development


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.