Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-06-2009 | Article Rating | (0) reacties

Studenten Avans presenteren natural interaction-project

Studenten van Avans Hogeschool in Breda exposeren vrijdag interactieve installaties die ontworpen zijn voor het Graphic Design Museum. De ontwerpen zijn bedoeld om grafische vormgeving toegankelijk te maken voor kinderen.

Ruim 120 tweedejaars studenten Communication & Multimedia Design (CMD) deden mee aan het project. Zij hebben een interactieve installatie ontwikkeld die gebruik maakt van 'natural interaction'. Dit is een nieuwe vorm van interactie tussen mens en machine waarbij meerdere zintuigen worden aangesproken en de computer (toetsenbord en muis) naar de achtergrond wordt verdrongen. Denk aan technologieën als gezichtsherkenning en multi-touch tafels.

Het doel van de installaties is kinderen in aanraking te brengen met het thema grafische vormgeving. Zo is er bijvoorbeeld een installatie waarbij kinderen met behulp van levensechte 'kleurenspuiten' bepaalde logo's weer herkenbaar moeten maken. Deze logo's zijn geïnfecteerd door een 'virus' en zijn zo hun originele kleuren kwijtgeraakt. Middels samenwerking kunnen kinderen proberen de juiste kleuren weer terug te brengen.

Vrijdag 19 juni maakt Marieke van Oudheusden, conservator educatie van het museum, bekend welke studentengroepen in het Graphic Design Museum in Breda mogen exposeren.

Bron/meer informatie: Avans Hogeschool


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.