Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Stoas Learning BV | 18-06-2009 | Article Rating | (0) reacties

MoodleWinkel.nl: Probeer nu gratis Moodle of Mahara

Studenten en medewerkers worden steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling en de wijze waarop ze leren. Het leren van nu wordt met nieuwe applicaties en technieken ondersteund. Twee van die applicaties hiervoor zijn Moodle en Mahara. Nu direct te koop op www.Moodlewinkel.nl.

Wat is Moodle
Moodle is een leeromgeving die geschikt is voor gebruik binnen zowel kleine als grotere organisaties. Het wordt in Nederland al veel gebruikt in het bedrijfsleven, het voortgezet onderwijs en op ROC’s. De Moodle leeromgeving heeft een zeer gebruiksvriendelijke userinterface. Moodle is ontworpen vanuit een sociaal constructivistische pedagogiek en ondersteunt alle processen waardoor een virtuele leeromgeving wordt gekenmerkt. Bovendien ontwikkelt het systeem zich nog steeds erg snel vanuit de grote community die achter het succes van Moodle schuilt.

Wat is Mahara
Het e-portfolio Mahara is een open source portfolio van de nieuwe generatie. (web 2.0). Het gaat uit van de lerende zelf en levert een persoonlijke omgeving, die in grote mate door de student zelf aanpasbaar is. Toch kan ook uw organisatie enige sturing geven over de inrichting en het gebruik van Mahara.

Via www.MoodleWinkel.nl kan iedereen nu zelf ervaren hoe Moodle of Mahara werkt. Stoas garandeert dat u altijd in een stabiele en actuele versie van de software werkt. Stoas Learning biedt op deze website verder nog andere (hosting)diensten aan.


tags: ELO, VLE, LMS, Portfolio, OpenSource, e-Learning


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.