Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-06-2009 | Article Rating | (0) reacties

Summerschool Serious Gaming in het hoger onderwijs

De SURFfoundation organiseert van 25 tot 28 augustus een Summer School Serious Gaming in het Hoger Onderwijs.

De school start met een theoretische basis over de meerwaarde die game & play regelsets in het hoger onderwijs bieden. Bestaande games die nu worden gebruikt bij Nederlandse hogescholen en universiteiten, worden uitgebreid gepresenteerd. Dit biedt inspiratie voor de wijze waarop gameprincipes succesvol vertaald kunnen worden naar een didactisch ontwerp.

Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met een eigen scenario op een van de vooraf geselecteerde gaming platforms. Onder begeleiding van experts maken zij een start met de realisatie van een eigen serious game. De Summer School krijgt vorm met medewerking van de SURF Special Interest Group (SIG) Serious Gaming & Virtuele Werelden.

Meer informatie: SURFfoundation


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.