Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 14-05-2009 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe E-learning bediening risicovolle medische apparatuur

The Competence Group (TCG) ondersteunt medewerkers van zorginstellingen in het omgaan met risicovolle medische apparatuur door e-learning trainingen. Door deze manier van opleiden, bereiden medewerkers zich voor op de stap naar het skillslab en de praktijk of tonen zij aan foutloos te kunnen werken met risicovolle apparaten. Hierdoor is de medewerker in staat adequaat met de apparatuur om te gaan en worden fouten tot een minimum beperkt.

TCG ontwikkelt e-learning trainingen rondom specifieke apparaten. De e-learning trainingen zijn gebaseerd op bestaande protocollen en zijn ontwikkeld in partnership met het Academisch Ziekenhuis Maastricht. De verschillende e-learning trainingen zijn ‘standaard op maat’ voor zorginstellingen beschikbaar. De objectgeoriënteerde opbouw maakt het mogelijk op eenvoudige wijze aanvullende inhoud toe te voegen zoals organisatiespecifieke kennis, theorie, cases en (zelf)toetsen. Ook de huisstijl en protocollen kunnen eenvoudig worden ingepast.

TCG heeft in samenwerking met azM e-learning modules ontwikkeld voor:

  • Volumetrische infuuspomp
  • Spuitenpomp
  • Pijnmedicatiepomp (PCAM)
  • Intra-aorta ballonpomp (IABP)
  • Externe pacemaker
  • Veilig werken met lasers
  • Beademingsapparatuur
  • Veilig werken met medische gassen

In de toekomst zullen er meerdere trainingen verschijnen in de serie ‘Bedienen medische apparatuur’. Het kan zijn dat binnen uw zorginstelling (andere) medische apparatuur gebruikt waarvoor u een e-learning training wilt laten ontwikkelen. Neemt u dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Ron Mourmans, Coördinator TraCe (Training en Certificering) bij de Instrumentele Dienst van azM: ‘Patiëntveiligheid staat bij het azM zeer hoog in het vaandel. Wij hebben ervoor gekozen om voor alle risicovolle medische apparatuur e-learning te ontwikkelen en te combineren met een interne certificering. Concreet betekent dit dat alle medewerkers die te maken hebben met deze apparaten periodiek moeten aantonen dat zij de bediening onder de knie hebben. Fouten worden overal gemaakt maar wij willen het niet meemaken dat dit binnen het azM zou gebeuren omdat er geen training en controle wordt ingezet.’

Generieke maatwerkoplossing

De trainingen ‘Bedienen Medische apparatuur’ vormen een praktische exponent van ons e-learning aanbod. Onze e-learningtrainingen kenmerken zich tevens door een groot beheer- en onderhoudsgemak en zijn eenvoudig te integreren in ons Learning Management Systeem ‘TCG-Academy’ en andere leerportalen. Hierdoor kan de training ook als (een onderdeel van) een intelligent leerpad worden aangeboden.

Bij een intelligent leerpad wordt bijvoorbeeld een assessment aan een e-learning training gekoppeld, wanneer bij dit assessment een bepaalde score wordt behaald volgt automatische inschrijving voor een praktijktoets. De resultaten van al deze onderdelen worden in het systeem vastgelegd en kunnen beschikbaar worden gesteld aan de cursist, praktijkbegeleider, docent en/of management. De inhoud van de trainingen wordt vanaf een centrale plaats actueel gehouden, terwijl de cursist de training continu als naslag kan gebruiken en/of deze periodiek in het kader van permanente scholing krijgt aangeboden.

Meer informatie: www.onzezorg.net


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.