Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-05-2009 | Article Rating | (0) reacties

Project Sicht op Fryslan voor leerlingen voortgezet onderwijs

Met Sicht op Fryslân ontvangen alle 66 scholen voor het voortgezet onderwijs in Friesland gratis een innovatief en toegankelijk educatieprogramma over het ontstaan van het Friese landschap. Vorige week werd het digitale educatieproject gepresenteerd bij Omrop Fryslân, één van de partners naast Landschapsbeheer Friesland, It Fryske Gea en het centrum voor educatieve dienstverlening Cedin.

Het educatieproject is het slotstuk van de drietrapsraket 'Sicht op Fryslân'. Na een tv-serie en geïllustreerd boek – beide met dezelfde titel - is het complete materiaal nu ook geschikt gemaakt voor het voortgezet onderwijs in de hele provincie.

Website en videoquest

Teksten, videomateriaal en foto's zijn verwerkt in een overzichtelijke site en een interactieve videoquest. De site www.sichtopfryslan.nl is voor iedereen toegankelijk en biedt veel informatie, foto's en beeldmateriaal over de verschillende Friese landschapstypes in een wiki-achtige omgeving en geeft de mogelijkheid de 9-delige televisieserie online te bekijken.

De mede door Cedin en enkele vakdocenten ontwikkelde videoquest is specifiek gemaakt voor jongeren in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar. Doel is deze jongeren op een aansprekende en eigentijdse manier te interesseren voor het bijzondere Friese landschap. Daarbij wordt een multimediale techniek gehanteerd die volgens de initiatiefnemers in het Nederlandse onderwijs tot nu toe nauwelijks gebruikt is. Een interactieve combinatie van video, cd-rom en internet met op leeftijd toegespitste vragen, scores, verhalen en animaties.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.