Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Courseware Company | 29-04-2009 | Article Rating | (0) reacties

EKP Gebruikersdag groot succes  

Op 22 april vond de eerste EKP Gebruikersdag plaats in het congresgebouw van Capgemini Academy in Utrecht. Alle 64 deelnemers van 37 verschillende bedrijven vonden het een interessante en geslaagde dag waarop veel ervaringen zijn uitgewisseld.

Jay Shaw, CEO van NetDimensions, openende de dag met een presentatie over ontwikkelingen rondom Enterprise Knowledge Platform (EKP). Tijdens de sessie beloofde hij de feedback van de dag mee te nemen naar de EKP ontwikkelaars. Tijdens de dag deelden EKP Gebruikers kennis en ervaringen met elkaar.

Telfort

Mariette Braaf en Edward Maitimo van Telfort bespraken in hun sessie hoe Telfort een aantal jaar geleden stappen begon te maken richting e-learning. Het hoge personeelsverloop in callcenters en de behoefte aan meer trainingcapaciteit waren directe aanleidingen om met e-learning te beginnen. Telfort heeft momenteel 810 actieve EKP gebruikers en biedt 191 e-learning modules aan. Een interessant verhaal over de implementatie van EKP in samenwerking met The Courseware Company.

Het Nederlandse Rode Kruis

Patrick Logister van Het Nederlandse Rode Kruis beschreef het EKP traject rondom www.1ehulp.nl. De EKP implementatie stelt het Nederlandse Rode Kruis in staat klassikale cursussen van honderden aanbieders via één website aan te bieden. Cursisten registreren, zoeken en betalen via EKP. Instructeurs kennen certificaten toe via het syteem. The Courseware Company voerde de implementatie uit. De eerste tests in 3 steden zijn een succes. De cursussen waren in korte tijd volgeboekt. Uiteindelijk gaan via EKP en 1ehulp.nl meer dan 100.000 cursisten op jaarbasis een cursus boeken. Een praktisch voorbeeld van een EKP integratie met iDEAL en een publieke website.

ING Groep: de grootste EKP implementatie in Nederland

Wat met name bijblijft van de sessie van Jef Helmink van ING Groep is de enorme omvang van het functiehuis van ING Groep. Met 40.000 gebruikers in de Benelux en meer dan 6.000 interne opleidingen in Europa toont de case van ING Groep aan hoe groot de schaalbaarheid van EKP is. Wereldwijd maken meer dan 100.000 cursisten binnen ING Groep gebruik van EKP. ING Groep is een van de eerste klanten van EKP en maakt wereldwijd gebruik van het systeem.

Speeddaten

Door middel van speeddates en een postersessie kregen bezoekers gelegenheid kennis te maken met elkaar. Tevens gaven gebruikers hun wensen aan voor toekomstige EKP versies.

Bij deze bedanken wij Capgemini, Telfort, Het Nederlandse Rode Kruis, ING Groep en iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt!

Klik hier voor meer nieuwsberichten van The Courseware Company


The Courseware Company


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

27-09

Technieken en tools voor microlearning

Door: Wilfred Rubens (redactie)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.