Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 27-04-2009 | Article Rating | (0) reacties

Bright Author helpt de Rabobank een handje

De Rabobank Groep kent ruim 150 aangesloten banken. Elke bank is zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van haar eigen deel van het intranet van de bank, zoals gegevens toevoegen, documentbibliotheken beheren en subsites aanmaken. Om de in totaal 1500 beheerders een handje te helpen heeft Bright Alley een interactieve training ontwikkeld.

De kern van de training bestaat uit oefeningen. Aan de hand van simulaties leert de cursist stap voor stap de juiste handelingen uit te voeren. De cursist start telkens eerst met een voorbereidend blokje met vragen, uitleg en simulaties voor het leren van eenvoudige handelingen en gebruikt deze ook als voorbereiding op meer complexere oefeningen. Na dit blokje krijgt de cursist een oefening met een bredere opdracht en meer vrijheden, dus met minder specifieke instructies. Pas als de cursist een fout maakt, krijgt hij gerichte feedback. Dat laatste is noodzakelijk om een dieper begrip van de leeropdracht te krijgen. De reeksen voorbereidende blokken en oefeningen zijn op hun beurt onderdeel van een casus waardoor een logische verbinding ontstaat tussen de verschillende onderdelen.

De cursist kan de training onbeperkt doorlopen en heeft daarmee de beschikking over een veilige omgeving waarmee de kans het grootst is dat alle functies van het systeem geoefend zullen worden. De training bevat ook een naslagwerk dat direct kan worden geraadpleegd zonder dat de cursist opnieuw de gehele cursus hoeft te doorlopen.


Omdat de training in zeer korte tijd gerealiseerd diende te worden, heeft Bright Alley gebruik gemaakt van haar online auteurstool Bright Author waarmee snel een didactisch verantwoorde training kan worden ontwikkeld. Technisch gesproken wordt de training via de auteurstool uiteindelijk in Flash/XML-formaat gepubliceerd en communiceert het met het LMS via het SCORM-protocol.

De training is half maart opgeleverd.

Ga voor informatie en meer nieuwsberichten naar www.brightalley.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.