Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-04-2009 | Article Rating | (0) reacties

Turkse studenten nemen via online verbinding deel aan Fontysproject

Studenten van de Bashkent Universiteit uit Ankara nemen deze week via een online verbinding deel aan de International Project Week in Eindhoven. Dit initiatief van de opleiding IBMS (International Business and Management Studies) van Fontys Hogeschool Marketing Management, laat studenten in Eindhoven en Ankara kennismaken met de internationale manier van zakendoen.

De International Project Week wordt tot en met vrijdag gehouden in Eindhoven en is voor de derde keer georganiseerd. Fontys Hogescholen werkt al geruime tijd samen met de Turkse Bashkent universiteit. "Door een online verbinding tussen Eindhoven en Ankara op te zetten, kunnen we op een goedkope manier deze vorm van onderwijs toegankelijk maken voor een grotere doelgroep. Er nemen ongeveer twintig studenten in Turkije deel aan het programma", aldus docent Job Arts. "Het is de eerste keer dat studenten van een partneronderwijsorganisatie op deze manier kennismaken met Fontys en onze onderwijsactiviteiten." In Eindhoven zijn tweehonderd studenten betrokken bij het evenement.

Vijf experts uit China, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland leggen de 220 deelnemende studenten een case voor waarin de elementen international business, marketing en management een rol spelen. In groepen van vijf werken ze een van deze cases uit. Deze groepen bestaan uit een mix van verschillende nationaliteiten en uit eerstejaarsstudenten en bijna afgestudeerden. De studenten in Turkije werken met behulp van skype en live-tv aan dezelfde cases.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.