Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 02-04-2009 | Article Rating | (0) reacties

Lancering unieke digitale leeromgeving over aanpak kindermishandeling

Lancering unieke digitale leeromgeving over aanpak kindermishandeling

 

De nieuwe en innovatieve digitale leeromgeving ‘The Next Page’ leidt professionals op om kindermishandeling sneller te signaleren en aan te pakken. De e-module bevat diverse nieuwe werk- en presentatievormen om de professional hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen.

De lancering vond plaats tijdens het symposium ‘Kindermishandeling aanpakken is weerstanden overwinnen’ in het AMC in Amsterdam. Directeur-generaal Van Gastel van Jeugd en Gezin, gaf namens minister Rouvoet het officiële startschot voor de digitale academie met de woorden: ‘(..) Ieder slachtoffer is er één teveel. Daarom open ik graag dit e-learningprogramma. Het is opnieuw een stap in onze gezamenlijke aanpak van kindermishandeling.’

Digitale nascholing voor hulpverleners

Uit diverse onderzoeken en enquêtes blijkt dat professionals zich vanuit hun beroepsopleiding onvoldoende toegerust voelen om kindermishandeling te signaleren. Nascholing over het thema kindermishandeling bereikt bovendien maar een fractie van de professionals die in hun werk intensief contact hebben met ouders en kinderen. Wereldwijd wordt voor het oplossen van dergelijke knelpunten nog weinig gebruik gemaakt van digitale leertechnieken.

 

Vanuit dit gegeven heeft Augeo Foundation in samenwerking met Bright Alley de digitale leeromgeving over de aanpak van kindermishandeling opgezet. Bright Alley ontwikkelde samen met de inhoudsdeskundigen van The Next Page het totaalconcept, de vormgeving, de auteurstool en de digitale modules. Daarnaast is er samengewerkt met verschillende andere werkmaatschappijen van Conclusion, de organisatie waar Bright Alley deel van uitmaakt. De expertise van Basket Builders werd ingezet voor de technische ontwikkeling van de portal en de leeromgeving. ZOOKAN'tOOK!, gespecialiseerd in onder andere corporate branding, richtte zich op de merkontwikkeling, de marketingstrategie, de uitstraling en het logo van The Next Page.

 

Unieke leeromgeving met vernieuwende werkvormen

The Next Page biedt professionals een unieke digitale leeromgeving door de reikwijdte van de lesstof en het innovatieve karakter van de ingezette werkvormen. De leerstof bestaat uit modules over signaleren, handelen en communiceren. De praktisch ingestoken lesmodules worden per beroepsgroep op maat ontwikkeld. Een specifieke module voor artsen op de afdeling spoedeisende hulp biedt bijvoorbeeld veel medische informatie en praktijkcasuïstiek. De module voor leerkrachten gaat juist dieper in op het voeren van gesprekken met kinderen en ouders.

 

Naast intensieve kennisoverdracht worden cursisten in de modules uitgedaagd om interactief te reflecteren op hun eigen gedrag en werkpraktijk. Daarom is niet alleen het delen van kennis tussen experts en cursisten, maar ook tussen cursisten onderling een belangrijk onderdeel van training. Binnen de leeromgeving is daarom een aantal werkvormen ontwikkeld die het uitwisselen van kennis of meningen tussen cursisten stimuleert. Een voorbeeld: beeldvorming en waarden en normen van professionals zijn bij het signaleren van kindermishandeling erg belangrijk. Om deze concreet te maken en te vergelijken met andere meningen is de werkvorm ‘kubus’ ontwikkeld. Hierin geeft de cursist aan hoe hij of zij tegen een bepaald probleem aankijkt. Vervolgens kan de cursist de kubus draaien. Zo ziet hij welke meningen en invalshoeken andere cursisten hebben.

 

De modules worden voor tien euro ter beschikking gesteld. Dit is mogelijk doordat de ontwikkelingskosten een gift zijn van de initiatiefnemer, Augeo Foundation. Vanaf 1 mei is het lesprogramma gebruiksklaar op www.thenextpage.nl.

 

Voor informatie over de rol van Bright Alley vragen wij u contact met ons op te nemen:

www.brightalley.nl

030-21 23 200

Contactpersonen: Dhr. Peters of Mevr. Bakker


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.