Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-04-2009 | Article Rating | (0) reacties

Onderzoek naar didaktische meerwaarde van E-readers op basis van E-ink

Doordat de techniek rondom E-readers/E-ink relatief jong is en er nog geen overeenstemming bestaat rondom standaarden en bestandsformaten die op alle apparaten te gebruiken zijn, is een investering door de uitgevers niet snel te verwachten. Tot die conclusie komen onderzoekers van het SURFNet/Kennisnet Innovatie Programma, die een 'technology scout' hebben gedaan naar de didaktische meerwaarde van E-readers op basis van E-ink, een uitvinding waardoor een tekst op een plat beeldscherm kan worden getoond zonder de nadelen van een computerscherm. Naast een marktverkenning door TNO zijn er twee onderwijs instellingen geselecteerd om een korte pilot uit te voeren.

De onderzoekers noemen het niet terecht dat E-readers op basis van E-ink gezien worden als alternatief voor diverse draagbare apparaten zoals mini-laptops, pda's en smartphones. 'Die concurentie is niet terecht als men van de functie van de readers uitgaat, namelijk het lezen van documenten van een optimaalscherm. De readers hebben wel een scherm maar maar door de techniek is deze niet geschikt voor het surfen op internet of het afspelen van films'. Het gehele rapport ('Pilot E-readers in het onderwijs' - PDF) kan hier worden gedownload.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.