Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-04-2009 | Article Rating | (0) reacties

GRIP® Sugarkids leert kinderen met diabetes om te gaan met hun ziekte

Enige weken geleden is de GRIP® Sugarkids computergame geïntroduceerd. Het spel, een initiatief van Diabetesvereniging Nederland (DVN) in samenwerking met het farmaceutisch bedrijf sanofi-aventis, is onderdeel van het nieuwe programma GRIP® Sugarkids dat kinderen (tussen de 7 en 11) met diabetes leert zelf (beter) om te kunnen gaan met hun ziekte. De makers van het spel hebben 477 kinderen met diabetes gevraagd hoe ze met hun ziekte omgaan. De resultaten laten zien dat 1 op de 3 kinderen met diabetes het moeilijk vindt om precies te begrijpen wat de dokter hen vertelt. Verder willen deze kinderen het liefst zoveel mogelijk zelf leren omgaan met de ziekte en vooral met alles mee kunnen doen op school. Ook willen ze graag op vakantie kunnen gaan en bij leeftijdgenootjes kunnen logeren. 8 van de 10 kinderen zien het dan ook zitten om via een computerspel meer te leren over diabetes.

GRIP® is gemaakt door The Health Agency met adviezen van Diabeter. GRIP® won in 2008 de Top Innovatieprijs van het Zorginnovatieplatform. De opdrachtgever voor de ontwikkeling van dit spel is de Nederlandse Patiёnten en Consumenten Federatie (NPCF), de overkoepelende organisatie van alle patiëntenorganisaties in Nederland.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.