Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-03-2009 | Article Rating | (0) reacties

E-learning ondersteunt artsen bij aanpak kindermishandeling

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) en Medisch Contact hebben met deskundigen uit het veld een gratis e-learningmodule over de KNMG-Meldcode Kindermishandeling gerealiseerd. In casuïstiek op video komen de dilemma's van twee artsen die te maken krijgen met een vermoeden van kindermishandeling aan bod. Aan de hand van theorie en toetsvragen worden de rechten en plichten van artsen in een dergelijke situatie behandeld. Deze nascholing is nu online.

De e-learning is bedoeld voor alle (aankomend) artsen die te maken kunnen krijgen met (vermoedens van) kindermishandeling. De module geldt als goedgekeurde (geaccrediteerde) nascholing voor medisch specialisten, huisartsen en sociaal-geneeskundigen. Ook niet-artsen kunnen de module kosteloos volgen. In het najaar van 2008 heeft de KNMG de Meldcode Kindermishandeling aangescherpt. Centraal in de nieuwe Meldcode staat dat het belang van het kind boven het beroepsgeheim gaat. In een stappenplan is precies beschreven welke stappen een arts kan en moet nemen alvorens eventueel een melding te doen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Doel van de e-learning is de Meldcode bekendheid te geven en de kennis van artsen over hun handelen bij een vermoeden van kindermishandeling te vergroten.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.