Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-03-2009 | Article Rating | (2) reacties

Studenten ontwikkelen binnen één week game

Onder de noemer 'Games Can Change' hield de Hogeschool van Amsterdam de afgelopen week de International Game Week. Tijdens deze week is er intensief gewerkt, geëxperimenteerd en gedebatteerd waarbij het centrale thema was: waar zijn games nog meer geschikt voor, afgezien van amusement? Op vrijdag 13 maart is de gameweek afgesloten met een aantal lezingen (onder meer van de Amerikaan Scott Nicholson over games en bibliotheken en van Stéphane Bura over een nieuwe benadering van bestaande game controllers) en met presentaties van de deelnemende studenten die in één week een game hebben ontworpen.

Gamen is een leuk, grappig, spannend of ontspannend tijdverdrijf, en voor de meeste mensen houdt het daarmee wel op. Maar games kunnen ook worden ingezet voor educatie, simulatie of inspiratie. De International Game Week 'Games Can Change' was helemaal gericht op 'andere' toepassingen van games: wat kunnen games betekenen voor scholen, bibliotheken, of het openbaar vervoer? De Game Week is onderdeel van de minor-programma's Game Technology en Game Design. Alle studenten die deze minor volgen, nemen deel aan de week en werken in teams met gastdocenten uit het lokale bedrijfsleven, Frankrijk en de Verenigde Staten aan een uitdagende opdracht: ontwerp binnen één week een game, passend in het thema.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

M. Fleischman
Van M. Fleischman | 18-03-2009
Wel typisch dat er geen enkele game getoond is. Waar zijn al die mooie games dan die in 1 week ontworpen zijn?
dekkers
Van dekkers | 19-03-2009
Ik ben wel nieuwsgierig gemaakt maar heb nog niets gezien.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.