Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-03-2009 | Article Rating | (5) reacties

TinQwise wint internationale Golden Medal award

Het Nederlandse onderwijskundig bureau TinQwise uit Hilversum heeft met het e-learningproject 'Schone Handen' een internationale Golden Medal 2009 gewonnen tijdens de 51ste editie van New York Festivals. Het betreft een internationale prijs voor interne communicatieprojecten met een film- of video-element. Dit jaar waren er meer dan 1200 inzendingen uit 34 landen. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de grote communicatie- en reclamebureau's, complimenteerde TinQwise met de slimme, informatieve en alternatieve benadering van de problematiek en de aangename manier van presentatie.

Het project 'Schone handen' is gerealiseerd in opdracht van het O&O fonds Energie en Nutsbedrijven. Voor medewerkers van afval- en milieubedrijven ('vuilnismannen') is een e-learningtoepassing ontwikkeld om medewerkers te instrueren over veiligheid. Gezien de achtergrond van doelgroep - een groot aantal nationaliteiten, een laag opleidingsniveau en bovendien een bijzonder hoog verloop -, was een creatieve invulling van groot belang.

Het resultaat werd een interactieve, audiovisuele presentatie die zo aantrekkelijk is gemaakt dat de gebruiker zich nauwelijks realiseert dat hij/zij instructies ontvangt. Centraal in het, met video's, audio en humor, doorspekte concept staan twee hoofdpersonen: de ervaren collega en een alter ego, een net beginnende collega. De video wordt afgewisseld met quizvragen en wordt afgesloten met een toets. De opleiding is gekoppeld aan een leermanagementsysteem (LMS). Via dit LMS kunnen managers de voortgang en resultaten volgen van de medewerkers.

Bekijk de demo!


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Arnold Verbeek
Van Arnold Verbeek | 02-04-2009
Gefeliciteerd TinQwise! Wederom een heel mooi product van een firma die steeds weer net die andere weg weet te bewandelen in de onderwijsconcepten en daarmee weer eens in de prijzen valt.
Wouter Weiss
Van Wouter Weiss | 02-04-2009
Erg mooie course. Hoge kwaliteit, toegankelijk en hoge impact. Motivatie- en concentratie vasthoudend. Inspirerend voor mijn eigen adviestrajecten. Gefeliciteerd met deze mooie erkenning.
Pascal Timmermans
Van Pascal Timmermans | 16-04-2009
Jullie hebben weer iets moois gemaakt lees ik :-) Van harte!
Eduard Mesritz
Van Eduard Mesritz | 22-04-2009
De demo ziet er weer typisch Tinqwise uit! Het daagt me uit om meer te zien! Complimenten voor allen die er bij betrokken zijn geweest.
Thomas Kroeze
Van Thomas Kroeze | 09-06-2009
Het lijkt mij moeilijk om dat alles te maken. Mijn vader werk bij jullie dus...
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.