Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 02-03-2009 | Article Rating | (0) reacties

Fysieke belasting trainen met e-learning

De samenwerking tussen The Competence Group, AntoniusMesos, Kennemer Gasthuis Medisch Centrum Alkmaar, Rode Kruisziekenhuis en VieCuri heeft weer een nieuwe e-learningmodule opgeleverd; Fysieke belasting.

De fysieke belasting is één van de grote arbeidsrisico’s in de zorg op kortdurende en langdurige uitval. Bovendien neemt de belastbaarheid van medewerkers door de vergrijzing juist af. Voor de samenwerkende instellingen was dit de reden om met prioriteit deze e-learningmodule te ontwikkelen. Het is een welkome aanvulling op alle aandacht die er natuurlijk al is op dit thema.

Deze training maakt cursisten vooral bewust van de fysieke belasting. Zo wordt er veel aandacht geschonken aan het herkennen van de situaties waarin belasting een rol speelt en welke hulpmiddelen daarbij kunnen ondersteunen. De training is specifiek gericht op patiëntgebonden handelingen zoals de transfer van bed naar stoel, van bed naar operatietafel, ondersteuning bij het douchen en transfers van passieve patiënten.

Naast fysieke elementen komen ook mentale houdingsaspecten aan de orde. Door de wijze van patiëntbenadering kan veel belasting worden voorkomen. Ook kan de patiënt met een actieve houding bijdragen aan een verminderde belasting voor de zorgprofessional.

De training wordt afgesloten met vragen over veel voorkomende en voor zorgverleners herkenbare situaties, de volgens Arbowet daarbij geldende normen en hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om de fysieke belasting te beperken.

Meer informatie:

www.onzezorg.net

Daan Russchen d.russchen@competence.biz 030 256 56 25


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.