Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-02-2009 | Article Rating | (1) reacties

Videoverslag Learntec

Door uw redacteur Marcel de Leeuwe

Op 3 en 4 februari namen Pieter de Vries en ik deel aan een Nederlandse delegatie die mocht proeven van de Learntec beurs en conferentie. Al 17 jaar wordt dit event georganiseerd en dit was te merken aan de smetteloze organisatie en de kwalitatief goede sprekers.

Voor Nederlandse e-Learning bedrijven kan de Duitse markt een interessante zijn. In een speciale sessie werden zowel de Nederlandse als de Duitse markt belicht. De Duitse markt is een grote markt die nog ruimte heeft voor Nederlandse bedrijven. Learntec nodigt Nederlandse bedrijven dan ook van harte uit om volgend jaar als exposant deel te nemen aan deze beurs. Bij het congres waren nu al sprekers uit Nederland, zo gaf bijvoorbeeld Philips Design een presentatie.

Opvallende kenmerken van de Duitse e-Learning markt:

  • Het is voor een Nederlands bedrijf belangrijk om een Duitser in te huren. Duitsers doen zaken met Duitsers. Een Duitse partner is ook een optie.
  • Duitse bedrijven zoeken naar e-Learning producten die een Duitstalige interface hebben.
  • De Duitse e-Learning markt is wetenschappelijk gedreven (veel initiatieven onstaan vanuit universiteiten) terwijl Nederlandse bedrijven meer commercieel gedreven zijn.
  • Als je software verkoopt dan is het slim om je eigen software onder de lokale naam van een Duitse partner uit te brengen.
  • Het aandeel van internationale merken op de beursvloer is klein. Dit is echt een verschil met Nederland waar de grotere internationale LMS en tools providers een belangrijk marktaandeel hebben.
  • Open source was niet zo populair in de ’serieuze’ bedrijven maar wordt wel op universiteiten gebruikt.

Nederlandse bedrijven die interesse hebben in deelname aan deze beurs/conferentie kunnen contact opnemen met Peter Sanders van Exportimpulse.

Kijk vooral even naar de korte video-impressie:


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Isabel Verhoeven
Van Isabel Verhoeven | 07-09-2009
Beste Marcel, Zijn jullie duitste voorbeelden tegengekomen van e-learning gericht op de consumentenmarkt?
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.