Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-01-2009 | Article Rating | (0) reacties

SURFshare biedt onderzoekers en lectoren actieve rol

Eind januari beginnen 12 goedgekeurde innovatieprojecten binnen het SURFshare-programma. Deze samenwerkingsprojecten hebben een gemeenschappelijk doel: het bevorderen van kennisverspreiding via internet. Het SURFshare-programma biedt onderzoekers en lectoren in deze nieuwe projectenronde een actieve rol: niet de infrastructuur, maar de gebruiker staat centraal. De innovatieprojecten, met een looptijd van een jaar, zijn ingediend door instellingen in het hoger onderwijs. In totaal werden er 19 projectvoorstellen ingediend.

In deze nieuwe projectenronde zet het SURFshare-programma een vervolgstap bij het online beschikbaar maken van onderzoeksmateriaal, het stimuleren van webgebaseerde samenwerking en kennisdisseminatie bij hogescholen. De projecten zullen een grote stap zetten richting gebruiker: de wetenschapper c.q. onderzoeker, maar ook de lectoren. In de eerdere tender (2007) van het SURFshare-programma lag de nadruk meer op infrastructuur. De nieuwe projecten richten zich vooral op de gebruiker. De infrastructuur is op hoofdlijnen ver genoeg ontwikkeld en het woord is nu echt aan de gebruiker. Wat werkt wel en wat niet? Wat betekent het maken van een verrijkte publicatie, een artikel aangevuld met onderzoeksdata, simulaties, multimedia bestanden, nu echt in de dagelijkse praktijk? Is het een last of een lust? En hoe kun je efficiënt samenwerken via een collaboratory, een webgebaseerde samenwerkings-omgeving voor het onderzoeksproces? Hoe reageren wetenschappers daarop als die mogelijkheid zich voordoet? Hoe kun je de kennisverspreiding van het praktijkgericht onderzoek van lectoren naar de samenleving beter faciliteren?


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.