Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-01-2009 | Article Rating | (0) reacties

ProRail gaat bij opleiden in zee met LearningGuide Solutions

LearningGuide Solutions, met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, heeft een goede slag geslagen. ProRail ICT Services in Utrecht heeft het Elektronisch Performance Support Systeem (EPSS) LearningGuide gekozen om de migratie en implementatie van Microsoft Office 2007, SharePoint 2007 en Communicator 2007 voor haar medewerkers snel en optimaal te laten verlopen. Daarbij gaat het om 3500 gebruikers.

Leo van Selm, projectmanager ProRail ICT Services, over de keuze voor LearningGuide: "We hadden voor klassikaal opleiden kunnen kiezen, maar dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Het is een feit dat – ook al is de opleiding verplicht – nooit alle cursisten komen opdagen om de eenvoudige reden dat het werk het niet altijd toelaat. Dat wilden we natuurlijk vermijden", aldus Van Selm, die bij de keuze voor LearningGuide vooral gekeken heeft hoe andere, grote organisaties zijn omgegaan met migratie en implementatie van nieuwe toepassingen. "Onze overwegingen waren niet zozeer de kosten die klassikaal opleiden met zich meebrengen, maar veel meer de verborgen kosten die het gevolg zijn van productiviteitsverlies dat je hebt als gebruikers niet voldoende zijn opgeleid. We hebben gekeken naar de totale kosten voor de organisatie. Als iemand onvoldoende is opgeleid en mogelijk een half uur nodig heeft voor een brief en het kan of moet in een kwartier, dan lijdt je productiviteitsverlies."


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.